Οι Δανοί πλούτισαν στην πανδημία

Μοιραστειτε το

Σε καλό δρόμο φαίνεται να έχει οδηγήσει τα οικονομικά των Δανών η πανδημία καθώς εμφανίζονται πλουσιότεροι εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Δανίας, τα νοικοκυριά της χώρας είχαν καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, κυρίως με τη μορφή αποθεμάτων και ομολόγων, αξίας 5,66 τρισεκατομμυρίων κορώνες το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Το ποσό αυτό «μεταφράζεται» σε 930 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο χρηματοοικονομικός πλούτος στην Δανία αυξήθηκε κατά 709 δισεκατομμύρια κορώνες τα τελευταία δύο τρίμηνα του έτους, καλύπτοντας έτσι το ρεκόρ απωλειών που είχε καταγραφεί κατά το πρώτο τρίμηνο καταγράφοντας  πτώση 541 δισεκατομμυρίων κορώνων  όταν η πανδημία έπληξε για πρώτη φορά τις χρηματοοικονομικές αγορές.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας, ο χρηματοοικονομικός πλούτος πρόκειται να αυξηθεί κι άλλο καταγράφοντας νέο ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο.

Αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το αρνητικό αποτέλεσμα ενός νέου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Δανίας αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο μέσος οικογενειακός πλούτος υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατομμύρια κορώνες, αλλά οι περισσότερες οικογένειες έχουν λιγότερα από αυτά, ανέφερε η κεντρική τράπεζα. Κοιτώντας μόνο τις αποταμιεύσεις συντάξεων, το 43% κατέχει το 10% του πληθυσμού.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...