Οι αστυνομικοί στα όριά τους: «Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για αποδόσεις, κουτάκια και νούμερα» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το μήνυμα ότι «ο αστυνομικός είναι άνθρωπος και όχι κουτάκια, αποδόσεις και νούμερα» στέλνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) με ανακοίνωσή της, ενώ επιτίθεται ακόμα και σε διευθυντές της Αστυνομικής Διεύθυνσης!

«Τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. θρηνεί το τρίτο θύμα της από Covid-19, ορισμένοι διευθυντές της ΓΑΔΘ και διοικητές υπηρεσιών επιμένουν να αγνοούν κάθε κανόνα προστασίας του αστυνομικού προσωπικού αλλά και της δημόσιας υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥΘ και αποκαλύπτει:

«Οι συνθήκες εκτέλεσης των καθηκόντων μας έχουν παραμείνει σχεδόν αμετάβλητες και οξύνουν το πρόβλημα της διασποράς του ιού. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται αστυνομικές επιχειρήσεις με 30-40 αστυνομικούς από διαφορετικές υπηρεσίες, με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται, ενώ, παράλληλα, κρατούμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετακινούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία, παραμένοντας για ημέρες στους χώρους αυτών.

Δείτε ακόμα: Καταγγελία ΠΟΑΣΥ: «Στέλνουν σε υπηρεσία τους αστυνομικούς που νοσούν»

Δυστυχώς, ακόμα και η έκρηξη των κρουσμάτων στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τα “ανοσιουργήματα” των μέτρων της 17ης Νοέμβρη δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει η ρότα του Σώματος. Οπως ενημερωθήκαμε, πολλοί διευθυντές της ΓΑΔΘ πήραν την πρωτοβουλία να διατάξουν την ανάκληση και τη μη χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εν όψει της 6ης Δεκέμβρη.

Η απόφαση αυτή, εκτός από παράνομη, είναι και καταχρηστική, καθώς διανύουμε μια περίοδο που έχει ανασταλεί η χορήγηση αδειών, το Σαββατοκύριακο δεν χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού και, ως εκ τούτου, όλες οι υπηρεσίες είναι πλήρεις δυνάμεων.

Πρέπει, επιτέλους, όλοι όσοι ασκούν καθήκοντα διοίκησης να αντιληφθούν ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για αποδόσεις, κουτάκια και νούμερα. Η ανθρώπινη ζωή βρίσκεται πάνω απ’ όλα, κι αυτό που επιδιώκουμε είναι το τέλος της πανδημίας να μας βρει όλους εδώ και υγιείς».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα