Οι ανακοινώσεις: Ποιές περιοχές μπαίνουν και ποιες βγαίνουν από το “κόκκινο” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Παράταση αυστηρού lockdown μέχρι της 8 Μαρτίου. 

Κατά την επίσημη ενημέρωση  από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, τον  Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ανακοινώθηκαν:

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως αναμένεται την επόμενη εβδομάδα αύξηση του αριθμού των εισαγωγών σε ΜΕΘ και των θανάτων, λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων και των εισαγωγών σε νοσομειακές μονάδες.

Παράλληληα επεσήμανε ότι στην Ευρώπη επικρατούν πτωτικές τάσεις σε κρούσματα και θανάτους, γεγονός που οφείλεται και στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ο κ Χαρδαλιάς ανακοίνωσε παράταση του αυστηρού lockdown μέχρι την 8 Μαρτίου στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, ενώ ενημέρωσε ότι εισέρχονται από αύριο Σαββάτο στις 06.00 μέχρι την 8η Μαρτίου στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου κόκκινο οι εξής περιοχές:

ΠΕ Λευκάδας ( πλήν του δήμου Μεγανησίου), ΠΕ Θεσπρωτίας ( ιδιαίτερη ανησυχία για το δήμο Ηγουμενίτσας), ΠΕ Σύρου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Κορινθίας, Δήμος Αρταίων, Δήμος Διδυμοτείχου, Δήμος Λοκρών, Δήμος Αμφιλοχίας. 

Από την κατηγορία κόκκινο βγαίνουν οι Δήμοι Τεμπών και Καρπάθου και εισέρχονται στην κατηγορία επιτήρησης κίτρινο.

Από την κατηγορία βαθύ κόκκινο βγαίνει ο δήμος Μυκόνου.

Στην κατηγορία βαθύ κόκκινο παραμένουν οι εξής περιοχές:

ΠΕ Αττικής, ΠΕ Αχαίας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Ευβοίας, Δήμος Καλυμνίων και Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.

Τέλος έγινε ιδιαίτερη μνεία για τους δήμους Λαρίσης και Βόλου, όπου παρατηρείται ανησυχητική αύξηση περιστατικών και καλούνται οι πολίτες να δώσουν ιδιάιτερη προσοχή για να αποφευχθούν πρόσθετα μέτρα.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα