Οι «αιώνιοι» ρίχνονται στη μάχη της Ευρωλίγκας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Τα τελευταία χρόνια Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνονται στη μάχη της Ευρωλίγκας με χίλια όνειρα, αλλά χωρίς να συγκαταλέγονται στα φαβορί για το φάιναλ φορ. Και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την είσοδο στην οκτάδα, με τους «ερυθρολεύκους» να δείχνουν πιο σκληροτράχηλοι με την απόκτηση του Σλούκα, σε σχέση με τους «πρασίνους» που έχασαν τον Καλάθη!

Παναθηναϊκός

Η πιο δύσκολη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία του είναι η φετινή για τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» και τους Γιώργο Σηφάκη και Χάρη Δάντση, η αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα κοινά της ομάδας, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Βόβορα και η φυγή του Νικ Καλάθη για την Μπαρτσελόνα είναι γεγονότα που τα λες και… κοσμοϊστορικά. Το σίγουρο είναι ότι η φετινή χρονιά μοιάζει να είναι πολύ δύσκολη για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν απουσιάζουν και οι αισιόδοξοι, που βλέπουν τους «πρασίνους» ως την έκπληξη της διοργάνωσης. Εξαρτάται πώς θα δεις το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που θέλει και έχει στο μυαλό του ο 43χρονος προπονητής του. Ειδικά η μετάβαση στη… μετά Καλάθη ζωή όσον αφορά τη θέση του πλέι μέικερ μόνο εύκολη δεν είναι. Ο Πιερ Τζάκσον είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, όμως είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να έχει το «καθαρό μυαλό» για να απεγκλωβίζεται όταν θα δέχεται μεγάλη πίεση. Οι «πράσινοι» είναι τυχεροί που απέκτησαν τον Σαντ-Ρος, ο οποίος προορίζεται γι’ αυτήν τη θέση. Η επιστροφή των Καλαϊτζάκη – Μποχωρίδη και η απόκτηση του Δίπλαρου δίνουν βάθος στη θέση του άσου, αλλά και πάλι το κενό του Καλάθη παραμένει, κρίνοντας από την έως τώρα εικόνα των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο τζάμπολ της Ευρωλίγκας για το παιχνίδι με τη Χίμκι στη Ρωσία (2/10) λογικά θα παρουσιαστεί πανέτοιμος. Φέτος στη θέση «2» πήρε τον Νέντοβιτς και τον Φόστερ. Δίδυμο «φωτιά», που συμπληρώνεται από τον Μποχωρίδη, ο οποίος επίσης επέστρεψε. Στη θέση «3» δίπλα στον Παπαπέτρου θα είναι ο Κασελάκης, αλλά μπορεί και θα προσφέρει και ο Σαντ-Ρος. Στην «4» ήρθε ο Γουάιτ και θα υποστηρίξει τη θέση μαζί με Μήτογλου και Μπέντιλ. Τέλος, δίπλα στον Παπαγιάννη επέστρεψε ο Όγκαστ και έμεινε ο Βουγιούκας. Ομάδα νέα, με ταλέντο, που σίγουρα θέλει τον χρόνο της για να δείξει την αξία της, ειδικά στην Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακός

Η παλιοπαρέα έσμιξε για να κάνει το απίθανο να μοιάζει πιθανό. Η επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο μεγάλο λιμάνι έχει κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να ονειρεύεται στιγμές ανάλογες με εκείνες του 2013 στο Λονδίνο. Τότε που η ομάδα του Πειραιά έκανε το back to back, κατακτώντας δεύτερη διαδοχική Ευρωλίγκα. Στο τιμόνι βρισκόταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως και τώρα, έχοντας την ευλογία να έχει στην «ερυθρόλευκη» μηχανή του τα τέσσερα σημαντικότερα γρανάζια εκείνης της εποχής που τον ανέβασαν στην κορυφή της Ευρώπης. Τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη, τον υπαρχηγό Γιώργο Πρίντεζη, τον Κώστα Παπανικολάου και τον «Σλούκι Λουκ», που άφησε τη Φενερμπαχτσέ για να ηγηθεί της ομάδας του Πειραιά. Ασφαλώς η επιστροφή του διεθνούς γκαρντ στο λιμάνι ήταν από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην Ευρώπη, ωστόσο για να καταφέρουν να επιστρέψουν οι Πειραιώτες στο φάιναλ φορ θα πρέπει να βγουν και οι άλλες μεταγραφές.

Όπως φάνηκε και στα φιλικά προετοιμασίας, η ομάδα χρειάζεται χρόνο. «Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα φέτος. Θέλει υπομονή, θέλει πολλή δουλειά από όλους και για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεται επιμονή» ήταν το μήνυμα του «Παπ» στη media day του Ολυμπιακού εν όψει της πρεμιέρας στην Ευρωλίγκα. Θυμίζουμε ότι εκτός του Σλούκα αποκτήθηκαν οι Χάρισον (γκαρντ), Μάρτιν (σέντερ), Ζαν Σαρλ (φόργουορντ), Τζένκινς (γκαρντ), Λαρεντζάκης (γκαρντ), ενώ ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Βεζένκοφ. Στο ρόστερ παραμένουν οι Κόνιαρης, ΜακΚίσικ, Χαραλαμπόπουλος, Ελις και ο νεαρός Νικολαΐδης. Αντίθετα αποχώρησαν οι Ρότσεστι (γκαρντ), Πολ (φόργουορντ), Μπάικς (γκαρντ), Χαπ (σέντερ), Μπόλντγουιν (γκαρντ), Ρούμπιτ (φόργουορντ) και φυσικά ο Μιλουτίνοφ (σέντερ), του οποίου το κενό θα είναι δύσκολο να καλυφθεί.

Την 1η αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχτούν (1/10 στις 21.00) τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, ευελπιστώντας να μπουν με το δεξί στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η οποία και λόγω κορωνοϊού θα είναι πάρα πολύ απαιτητική.

Πηγή: Espresso

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: lamprina

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα