Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Eπιτακτική ανάγκη για δια ζώσης εκπαίδευση στα ανώτατα ιδρύματα

Μοιραστειτε το

Τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στο Newsbomb.gr σχετικά με τις ουρές δεκάδων μέτρων που σχηματίστηκαν έξω από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας το πρωί της Δευτέρας.

Για τις ουρές που σχηματίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από το πρωί της Δευτέρας από φοιτητές που περίμεναν να μπουν στις αίθουσες ερωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου από το Newsbomb.gr, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Πρέπει να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια και οι φοιτητές μετά από δύο χρόνια να επιστρέψουν στα έδρανα. Υπάρχουν δευτεροετείς φοιτητές που δεν εχουν δει τις πανεπιστημιακές αίθουσες και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για δια ζώσης εκπαίδευση στα ανώτατα ιδρύματα», τόνισε και συνέχισε:

«Έτσι πρέπει να συνεργαστούν πολιτεία και πρυτανικές αρχές για να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια και όπου χρειαστούν παρεμβάσεις να εφαρμοστούν».

«Στην περίοδο που διανύουμε η χώρα μας όπως και ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σοβαρή ενεργειακή κρίση που φέρνει αυξανόμενα βάρη στα νοικοκυριά», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις αλλά αναπτύσσει παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας. Καταλαβαίνουμε ότι οι πολίτες θέλουν να αισθανθούν ασφαλείς και όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευμένοι απέναντι στον κίνδυνο να δουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους, τα χρήματα που έχουν υπολογίσει για να ζεσταθούν και να μετακινηθούν, να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Και επεσήμανε: «Ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού ενισχύουμε και διευρύνουμε τα μέτρα που ήδη έχουμε ανακοινώσει για τη στήριξη των νοικοκυριών. Τα μέτρα αυτά φτάνουν πλέον τα 500 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος με ιδιαίτερη πρόνοια τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Το ύψος της κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος διαμορφώνεται από την 1η Οκτωβρίου για ένα μέσο νοικοκυριό στα 18 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ το μήνα που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Ειδικά για τους δικαιούχους του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου η επιδότηση θα ανέλθει στα 24 ευρώ.

Παράλληλα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της εκπτωτικής της πολιτικής για καταναλώσεις από 300-600 KWh το μήνα περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις επιβαρύνσεις, το κόστος, για ένα μέσο νοικοκυριό.

Για το αν η Εύβοια είναι «καμπανάκι» και για την Αθήνα ερωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «με τους ιδιους γρήγορους ρυθμούς που δράσαμε στην Εύβοια δρούμε και στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Οικονόμου έκανε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμβολιαστεί αύριο με την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Επίσης έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για να «κλειδώσουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες της ελληνογαλλικής Συμφωνίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών νέα ισχυρή κακοκαιρία – «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

Δολοφονία στον Εύοσμο: Η μητέρα μου με έβαλε να πω ότι με κακοποιούσε σεξουαλικά

The Voice: Η 20χρονη που «τρέλανε» τους πάντες (videos)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...