Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Ό,τι νέο μέτρο κριθεί αναγκαίο θα το πάρουμε

Μοιραστειτε το

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για λήψη νέων μέτρων άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr

«Παράθυρο» για τη λήψη νέων μέτρων το επόμενο διάστημα ανάλογα με τα μεγέθη της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr.

Ερωτηθείς, δηλαδή, για το αν εξετάζονται νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους ή για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι «στην παρούσα φάση εστιάζουμε στο πλαίσιο που υπάρχει» κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των σχολείων για τα οποία αναμένονται αποφάσεις.

«Σταθμίζουμε τα δεδομένα για τα μεγέθη της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα και όποιο μέτρο κριθεί αναγκαίο θα το πάρουμε αρκεί να είναι εφαρμόσιμο και να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Νέα μέτρα: Αυτό είναι το plan B

Αν και για την ώρα δεν γίνεται ανοιχτά συζήτηση για νέα μέτρα, εντούτοις στο κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζονται επί χάρτου και για το ενδεχόμενο η κατάσταση να ξεφύγει οπότε θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα plan B.

Αρχικά κυβερνητικά στελέχη αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει lockdown όπως αυτό που εφαρμόστηκε στις πρώτες φάσεις της πανδημίας το 2020. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα που μπορεί να εφαρμοστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον καθώς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, «οι πρώτες εικόνες δειγματοληψίας από πέντε Περιφέρειες, Πάτρα, Θεσσαλία, Κρήτη, Αττική και Θεσσαλονίκη δείχνουν πως ο μέσος όρος κρουσμάτων από «Όμικρον» είναι κοντά στο 70%». Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, «τις τελευταίες μέρες το 70% των εισαγωγών σε νοσοκομεία της Αττικής είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον».

Στη φαρέτρα των νέων μέτρων για το plan B κατά πληροφορίες περιλαμβάνονται νέες παρεμβάσεις στην εστίαση, νέοι περιορισμοί για μη εμβολιασμένους σε εξωτερικούς χώρους αλλά και η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα στην εστίαση αυτό που εξετάζεται είναι αν η κατάσταση ξεφύγει το ωράριο λειτουργίας να «κατέβει» ακόμα περισσότερο και τα καταστήματα να κλείνουν στις 11 το βράδυ ή ακόμα και στις 10 το βράδυ αντί για τα μεσάνυχτα που ισχύει σήμερα. Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση και για το θέμα της πληρότητας.

Όσον αφορά τους μη εμβολιασμένους η λογική θα είναι να περιοριστούν ακόμα περισσότερο όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους ενώ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να κατέβει στους πολίτες των 50 ετών ενώ υπάρχουν φωνές που μιλούν για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους 40 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Ρούμπεν Σεμέδο – Τον κατήγγειλε η σύντροφός του για ξυλοδαρμό

Σχολεία: Προς άνοιγμα για τις 10 Ιανουαρίου – Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες

«Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες» – Τι λέει κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας

Η Φάρμα: «Είναι γκόμενά του – Πρέπει να παλέψεις για να κρατήσεις τέτοια γκόμενα» (video)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...