Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Όλα ανοιχτά για τη χρονική μετάθεση των νέων μέτρων

Μοιραστειτε το

Κρούσματα σήμερα: Τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών που συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη αναμένουν στην κυβέρνηση προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τη χρονική μετάθεση των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από το υπ. Υγείας και είχαν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Οι σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ φαίνεται ότι βάζουν… φρένο στα ρεβεγιόν και τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς, καθώς τα 20.000 κρούσματα που αναμένονται σήμερα δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου στο Newsbomb.gr κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Στην κυβέρνηση παρακολουθούμε τις εξελίξεις, σταθμίζουμε τα δεδομένα και είμαστε σε εγρήγορση. Θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για την χρονική μετάθεση των νέων μέτρων αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής, η οποία συνεδριάζει αύριο», είπε ο κ. Οικονόμου στο Newsbomb.gr ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τον δρόμο για την εφαρμογή των νέων παρεμβάσεων για την εξάπλωση της Όμικρον νωρίτερα.

Νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θάνος Πλεύρης είχε αποκαλύψει πως τα σημερινά κρούσματα θα αποτελέσουν ρεκόρ, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 20.000, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 12 προκειμένου να εισηγηθεί αν τα νέα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονόμου δεν έκανε λόγο για πιο αυστηρά μέτρα, ενώ για τα σχολεία είπε πως δεν υπάρχει σκέψη να ανοίξουν αργότερα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Πλεύρης θα είχαν χρονική διάρκεια από τις 3 έως και τις 16 Ιανουαρίου και είναι τα εξής:

  • Οι επιχειρήσεις σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι ανοιχτές έως τα μεσάνυχτα και μόνο με καθήμενους. Αν παρατηρηθούν παραβιάσεις θα σταματήσει και η μουσική. Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών. Ενώ για αυτό το διάστημα θα αυστηροποιηθούν και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για 20.000 μολύνσεις

Έκτακτο επίδομα σε 630.000 δικαιούχους – Πότε θα το λάβουν – Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ – Ποια οχήματα αφορούν

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...