Οικονόμου: Στήριξη και εξειδικευμένα μέτρα για όσο διαρκούν οι ανατιμήσεις στην ενέργεια

Μοιραστειτε το

Γιάννης Οικονόμου: Οριζόντια στήριξη των νοικοκυριών για όσο χρειαστεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το πρωί του Σαββάτου, τόνισε πως όσο διαρκούν οι πρωτόγνωρες τιμές και οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, θα υπάρχει οριζόντια στήριξη και πιο εξειδικευμένα μέτρα για συγκεκριμένες ομάδες.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε πως γίνονται όλες οι διαδικασίες ώστε τις επόμενες εβδομάδες τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την προηγούμενη εβδομάδα να αποτυπωθούν στις τσέπες των νοικοκυριών ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες της κρίσης.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την ενεργειακή κρίση δήλωσε πως: «Έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το πλαφόν στο φυσικό αέριο. Ήταν ένα δύσκολο βήμα και οι διαπραγματεύσεις. Όταν ξεκίνησε το Συμβούλιο δεν υπήρχε στο κείμενο συμπερασμάτων αυτή η οδηγία προς την Κομισιόν. Υπήρχε όμως σκληρή επιμονή και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και από τους ηγέτες του Νότου. Αν δεν βρούμε πανευρωπαϊκή λύση για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, καμία κυβέρνηση από μόνη της δε θα μπορέσει να απαντήσει στις αυξήσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως στη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε δύο πολύ σημαντικά πράγματα:

  1. Να συμπεριληφθεί στο κείμενο συμπερασμάτων σαφής οδηγία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κοιτάξει την πρόταση για πλαφόν στις χρηματιστηριακές τιμές του φυσικού αερίου διεθνώς και
  2. να επανακαθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται η οριακή τιμή, κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο, ώστε το ρεύμα να είναι φθηνότερο στην Ευρώπη, για όλους.

«Ό,τι γίνεται στην Ευρώπη είναι για να έχουμε ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια πανευρωπαϊκής απάντησης σε μια κρίση διεθνή και εισαγόμενη στη χώρα. Ταυτόχρονα και παράλληλα συνεχίζεται η υλοποίηση του εθνικού σχεδίου στήριξης της κοινωνίας. Οποιαδήποτε μείωση της τιμής στο φυσικό αέριο σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα φροντίσουμε με τους μηχανισμούς και τα εργαλεία που έχουμε να έχει την αντίστοιχη αποτύπωση και στην Ελλάδα. Ήδη, από την ώρα που ξεκίνησε αυτή η κουβέντα για πλαφόν, ξεκίνησε μια αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον ο κ. Οικονόμου έκανε αναφορά και στη συμφωνία της Ε.Ε με τις ΗΠΑ για προμήθεια και αποθήκευση φυσικού αερίου τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή εξασφαλίζει την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας και ενισχύει την απεξάρτησή μας από τη ρωσική αγορά, ενώ θα έχει θετικές επιδράσει και στο κόστος.

Τέλος επισήμανε ότι για πρώτη φορά φέτος και τα παιδιά που σπουδάζουν στα δημόσια ΙΕΚ, εκτός από τον τόπο καταγωγής τους, δικαιούνται το στεγαστικό επίδομα.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Μετά την ανακοίνωση της ΡΑΕ ο κ. Τσίπρας είναι ηθικά και πολιτικά έκθετος

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...