Οικονόμου: Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους – Τι είπε για την τρίτη δόση

Μοιραστειτε το

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο, τονίζοντας ότι δίνεται πλήρης ελευθερία στους εμβολιασμένους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι μπαίνει τέλος στα τοπικά lockdown από το Σάββατο, ενώ έκανε λόγο για πλήρη ελευθερία για τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε πως από τα τέλη Νοέμβρη θα είναι διαθέσιμη η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους όσους έχουν συμπληρώσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα των 8 μηνών μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους.

Ακόμη, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα μόνο 46.000 υγειονομικοί και οι άνω των 60 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν την 3η δόση, ενώ διέψευσε την όποια συζήτηση περί υποχρεωτικότητας της 3ης δόσης.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι από το Σάββατο θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με την υποσημείωση ότι μετά από 15 μέρες τα μέτρα θα επανεξεταστούν. Πιο συγκεκριμένα, θα επανεξεταστούν τα μέτρα που αφορούν μικτούς κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τους κινηματογράφους, με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, οι εμβολιασμένοι «δικαιούνται να πάρουν την ζωή τους πίσω» και να μην υπόκεινται σε περιορισμούς ώστε να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα. Όσον αφορά τους μη εμβολιασμένους ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα αλλά θα δοθεί βάση στην τήρηση των όσων ήδη ισχύουν, καθώς όσο πλησιάζει ο χειμώνας θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη ζωή όσων δεν μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους.

Αναφορικά με την ανησυχία για την ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων μετά την νέα χαλάρωση των μέτρων, ισχυρίστηκε πως σε σχέση με πέρσι 2 στους 3 ενήλικες έχουν ανοσία είτε λόγω εμβολιασμού, είτε λόγω νόσησης και ότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι κατά 2/3 μικρότερη σε σχέση με την κατάσταση πριν την ύπαρξη των εμβολίων καθώς και ότι οι συστάσεις της ίδιας της επιτροπής είναι προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των μέτρων για τους εμβολιασμένων.

Χαρακτηριστικά, συμπλήρωσε, πως αντίστοιχα μέτρα εφαρμόζονται πλέον και στον υπόλοιπο κόσμο, εδώ και αρκετό καιρό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποφυλακίζεται την Πέμπτη ο Νίκος Παλαιοκώστας

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» – Πόσα χρήματα θα πάρουν

Καιρός: Ξεκινά απόψε η κακοκαιρία «Αθηνά» – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...