Οικονόμου: Λάθος το μήνυμα από μέλος του τάγματος Αζόφ – Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας ποιον στηρίζει

Μοιραστειτε το

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τοποθετήθηκε για το θέμα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και χαρακτήρισε ως λάθος την παρουσία μέλους του τάγματος Αζόφ στο βίντεο που προβλήθηκε στην ελληνική Βουλή.

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε το βίντεο που προβλήθηκε κατά την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στην ελληνική Βουλή. Η συμμετοχή ενός μέλους του τάγματος Αζόφ σε αυτό το βίντεο προκάλεσε έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ συνολικά υπήρξε παραδοχή πως επρόκειτο για προσβολή προς τη Δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πήρε θέση και παραδέχθηκε το λάθος ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη. Είναι, όμως, εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της Aντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή, είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...