Οικονόμου: Η πρώτη ενημέρωση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου

Μοιραστειτε το

Η κυβέρνηση μας εγγυάται ότι στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχει μεριμνήσει για να κλείσει κάθε πληγή που άνοιξε. Περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική, ψυχολογική» τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι.

Εισαγωγικά, ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τα καθήκοντα που του ανέθεσε και ανέφερε «Εκπροσωπώ μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που δεν φιλοδοξεί να εξαντλεί την ενέργειά του σε λεκτικές αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι παραγωγικό για την πατρίδα και δεν ενδιαφέρει τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα».

Θα έχουμε αντιπαράθεση με επιχειρήματα, συμπλήρωσε και χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή» την κατάσταση με τις πυρκαγιές στη χώρα, σημείωσε: «Προσπαθούμε να την διαχειριστούμε με πράξεις και έργα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος» εξηγώντας πως η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο για την κατάσβεση, την αποτροπή νέων πυρκαγιών και την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε προ ολίγου το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής», γνωστοποίησε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, «για να ενημερωθεί για την κατάσταση με τις πυρκαγιές αλλά κυρίως για να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους που μάχονται μερόνυχτα με τις φλόγες. Χρειάζονται την στήριξή μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι» είπε. Συμπληρωματικά υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε να επουλωθούν όλες οι πληγές, που άνοιξαν οι πυρκαγιές.

Αναφερόμενος στη συνέχεια της ενημέρωσης στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Δεν τελειώσαμε με την πανδημία» και πως «Η κυβέρνηση διαθέτει όλα τα μέσα και απαιτείται από όλους η μεγίστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πραγματικότητα για τους ανεμβολίαστους είναι πως “είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν” θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και τους γύρω τους. Είναι ηθικά απαράδεκτο», τόνισε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αναφορά τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως ο αθλητής δεν συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, άλλα υπέρ των μέτρων προστασίας.

«Είναι σπουδαίος αθλητής αναμφισβήτητες οι αθλητικές ικανότητες και η προσφορά του δια του αθλητισμού στη χώρα, εκείνο που αμφισβητείται είναι η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα, διότι δεν έχει γνώσεις, σπουδές, ερευνητικό έργο. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν  όσοι τα έχουν σπουδάσει τα έχουν ‘διακονήσει’, σε αυτούς είναι κάλο να ανατρέχουμε».

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τις ικανότητές τους σε άλλους χώρους κάλο θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...