Οικονόμου: Δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας – Στοχευμένα τα μέτρα στήριξης των πολιτών

Μοιραστειτε το

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί έτσι ώστε να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας. Η εξήγηση για τη μη μείωση του ΕΦΚ και η θέση της Ελλάδας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Για παγκόσμιο φαινόμενο, που εξελίσσεται σε κοινωνικό πρόβλημα και στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την ενεργειακή κρίση και το ράλι ανατιμήσεων. Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει μια σταθερή πορεία για τη χώρα, στηρίζοντας την κοινωνία με στοχευμένα μέτρα.

«Από τον Σεπτέμβριο και μετά που ξεκίνησε η ιστορία των ανατιμήσεων, η Κυβέρνηση δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, μετά από αυτήν την παγκόσμια κρίση πληθωρισμού, που ήρθε μετά από την κρίση κορονοϊού. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη. Έχουν διατεθεί πάνω από 1,8 δις ευρώ για την στήριξη νοικοκυριών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι αυξήσεις δεν γίνεται να καλυφθούν πλήρως, «αλλά όπως λέμε με ειλικρίνεια από την αρχή, περιορίζει την επιβάρυνση από τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. Είναι 350 εκατομμύρια ευρώ μόνο τον Φεβρουάριο και συνεχίζεται και για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις και για αγρότες», τονίζοντας πως «δοκιμάζονται οι αντοχές όλης της κοινωνίας».

«Είναι εύλογο οι πολίτες να αναζητούν λύσεις για τον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ζητούν μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Αν μειωθεί ο ΕΦΚ αυτός, θα λείψει κομμάτι από τα έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού και θα πρέπει να αναπληρωθεί το ποσό αυτό, καθώς με αυτά τα χρήματα στηρίζεται το κοινωνικό Κράτος. Ακόμη, είναι ένας φόρος που θα ευνοήσει ένα προϊόν εισαγόμενο και η μείωση του φόρου σημαίνει πως τα λεφτά θα φύγουν», σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η στήριξη στην κοινωνία θα συνεχιστεί, χωρίς η χώρα να πάει «στα βράχια». Παράλληλα, για την αύξηση του κατώτατου μισθού σχολίασε πως θα γίνει από την 1η Μαΐου, ενώ για την κρίση στην Ουκρανία εξέφρασε την ελπίδα για λύση μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου.

«Όπως όλοι, ελπίζουμε σε ειρηνική επίλυση της κρίσης. Σε όλα τα μέτωπα που αφορούν την χώρα, η Κυβέρνηση εξετάζει διαρκώς τα δεδομένα και μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και μέσω των διαύλων που διαθέτει με την Ρωσία», ήταν τα λόγια του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...