Οικονόμου: Δεν είναι δυνατόν να χωρίζουμε τις οικογένειες γι’αυτό μπαίνει το τεστ για τους ανήλικους

Μοιραστειτε το

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στο ζήτημα της εφαρμογής των νέων μέτρων στην εστίαση και συγκεκριμένα στη δυνατότητα εισόδου των ανήλικων ανεμβολίαστων.

Για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους ανεμβολίαστους εφήβους 12-17 ετών, σε σχέση με την έξοδο με την οικογένειά τους ή την παρέα τους, σε έναν κλειστό χώρο ή μία καφετέρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «Για να μπορούν να είναι με τους γονείς τους σε έναν κλειστό χώρο που είναι το απολύτως φυσιολογικό, κι όχι να τρώνε οι γονείς μέσα και τα παιδιά έξω, θα πρέπει να έχουν rapid test 48ώρου. Είναι απολύτως σαφές και καθαρό. Υπάρχει αυτή η πρόβλεψη για τα παιδιά 12-17 ετών που ταυτόχρονα έχουν και τη δυνατότητα του εμβολίου, είτε γιατί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί (επειδή πρόσφατα ξεκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού των εφήβων) είτε για τους οποιουσδήποτε άλλους λόγους, δεν είναι δυνατόν να χωρίζουμε τις οικογένειες. Να θέλει μια οικογένεια να κάνει μια έξοδο, να πάει για φαγητό και τα παιδιά να μην μπορούν να την ακολουθήσουν. Γι αυτό, ακριβώς για αυτήν την κατηγορία, υπάρχει η πρόβλεψη να μπαίνει σε κλειστούς χώρους με rapid».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι μια έξοδος για καφέ μπορεί να κοστίσει σε έναν 16χρονο, «ούτε λίγο ούτε πολύ 13 ευρώ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «από την άλλη πλευρά όμως προστατεύονται και τα παιδιά, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι είναι θωρακισμένοι απέναντι στην ασθένεια, και ο περίγυρος εκεί και βεβαίως πάντα υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού».

«Μήπως τελικά τα παιδιά πληρώνουν τις συμπεριφορές των μεγάλων;», ρώτησε η δημοσιογράφος, παρατηρώντας πως αν το ποσοστό εμβολιασμού των άνω των 50 είχε φθάσει σε υψηλότερο επίπεδο, μπορεί να μην ήταν αναγκαίος ο εμβολιασμός των παιδιών. «Αυτό που λέτε είναι πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα στην προσπάθεια της χώρας και της Πολιτείας για να θωρακιστεί απέναντι στην πανδημία» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση νιώθει ότι έχει ξύσει τον πάτο του βαρελιού όσον αφορά την πειθώ, δηλαδή όσοι ήταν να εμβολιαστούν πείστηκαν και τώρα πια δεν πείθεται κανείς, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Το σίγουρο είναι ότι έχουμε κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας. Υπάρχει ένας κόσμος, που για τους δικούς του λόγους φαίνεται ότι δεν έχει πειστεί απ’ όσα έχουμε πει μέχρι τώρα. Και υπάρχει κι ένας κόσμος που αρνείται γενικώς τον ορθολογισμό, όχι μόνο την πρόσβαση στο εμβόλιο. Αυτή είναι μία κατηγορία που δύσκολα κανείς, για να είμαστε ειλικρινείς, από δω και πέρα μπορεί να προσεγγίσει».

Ως προς την τρίτη δόση του εμβολίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει με τους ανοσοκατεσταλμένους. Από κει και πέρα,«η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με πολύ μεγάλη σαφήνεια όσον αφορά τους χρόνους και τις κατηγορίες των πολιτών, θα ανακοινώσει πώς θα προχωρήσουμε. Κατ’ αρχήν, οι 60 και πάνω θα έχουν μία προτεραιότητα, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι οι επιστήμονες και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στο χώρο της υγείας – και το βέβαιο είναι πως η Πολιτεία και η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και από άποψη εμβολίων και από άποψη διαδικασίας να προσφέρει και την τρίτη δόση, με την ίδια επάρκεια και την ίδια αποτελεσματικότητα που λειτούργησε και στο προηγούμενο στάδιο του εμβολιασμού».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός εισαγγελέας ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά τον εμβολιασμό

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έσβησαν τη λέξη «σύζυγος» από τον τάφο της Καρολάιν

Κορονοϊός: «Εκτόξευση» ημερήσιου αριθμού τεστ – Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν σε παιδιά

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...