Οικονόμου: Δεν έχουμε ακόμα αξιολογήσει την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους άνω των 50

Μοιραστειτε το

Για το ενδεχόμενο της επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών, το ενδεχόμενο lockdown και τα πρόστιμα μίλησε ο Γιάννης Οικονόμου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών και στους πολίτες άνω των 50 ετών άφησε ο Γιάννης Οικονόμου το πρωί της Τρίτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μέτρο δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο MEGA αυτό που θα παίξει ρόλο για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων θα είναι η δυναμική της πανδημίας και η εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης. Παράλληλα σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον αναγκάζει τις κυβερνήσεις να αναδιαμορφώσουν τις στρατηγικές τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η στρατηγική της κυβέρνησης δείχνει να αποδίδει, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

«Η αγορά μας πρέπει να είναι ανοιχτή για τα Χριστούγεννα. Είναι σημαντική περίοδος οικονομικά, θρησκευτικά, κοινωνικά. Το lockdown δεν είναι στα σχέδιά μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ως προς την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, ο κ. Οικονόμου επέμεινε ότι αυτό δεν χρειάζεται λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, φτάνει το 82%. Η ανταπόκριση στη δυναμική του εμβολιασμού ήταν τέτοια που η υποχρεωτικότητα δεν χρειάζεται να επιβληθεί. Ο αστυνομικός που κάνει τον έλεγχο, είτε είναι εμβολιασμένος είτε έρχεται στη δουλειά με το test, κάνει ότι προβλέπει ο νόμος. Η ισχυρή σύσταση είναι να είναι όλοι εμβολιασμένοι και ανταποκρίνονται». Παράλληλα πρόσθεσε πως στους εσωτερικούς χώρους ελέγχουν μόνο οι εμβολιασμένοι αστυνομικοί.

Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε, επίσης, γενναία την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών σημειώνοντας ότι «η δική μας επιδίωξη είναι να μη χρειαστεί να επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο. Το πρόστιμο δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά να ασκήσουμε μία παραπάνω πίεση σε όσους είναι πιο ευάλωτοι».

Αναφερόμενος στην Εκκλησία ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά κατά των εμβολιασμών: «Υπάρχουν εστίες δυστυχώς που παραπλανούν τον κόσμο και πάνε κόντρα στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου» ενώ για τους αρνητές δήλωσε ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη βάση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Ευρώ: Αλλάζουν μετά από 20 χρόνια τα χαρτονομίσματα

Γιάννης Βασιλείου: «Τη βίαζε στα καμαρίνια, δεν μετάνιωσα που δεν αντέδρασα» – Έξαλλη η Φαίη Σκορδά

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...