Οικονόμου για Πάτση: «Προφανώς έπρεπε να είχε γίνει καλύτερος έλεγχος»

Μοιραστειτε το

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση παραδέχεται τα λάθη της και παίρνει οριστικά μέτρα. Τι είπε για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με την υπόθεση Πάτση και τις κατηγορίες από την αντιπολίτευση μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κλήθηκε να απαντήσει γιατί δεν συνεδρίασε η επιτροπή Πόθεν Έσχες για την υπόθεση Πάτση και φτάσαμε μέχρι εδώ. Ο ίδιος εξήγησε ότι «οι θεσμικές επιτροπές δουλεύουν με τους δικούς τους ρυθμούς. Προκύπτει ένα ζήτημα γρηγορότερης ανταπόκρισης».

Τόνισε, δε, ότι «προφανώς έπρεπε να είχε γίνει καλύτερος έλεγχος», ωστόσο η κυβέρνηση παραδέχεται τα λάθη της και παίρνει οριστικά μέτρα.

«Όταν είχαμε την ολοκληρωμένη εικόνα των δραστηριοτήτων του βουλευτή που δεν συνάδουν με το αξιακό μας πλαίσιο, πήραμε τις αποφάσεις. Σημασία έχει τι κάνεις με τα λάθη. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες και οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι οριστικές», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι υπάρχουν νομικοί περιορισμοί που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε. Όσον αφορά στην ηθική διάσταση, είπε ότι «είμαστε απολύτως προσηλωμένοι σε αυτό που πρεσβεύει το αξιακό μας σύστημα όλα αυτά τα χρόνια. Άλλο η αστοχία που υπήρξε στην συγκεκριμένη υπόθεση και η γενικευση που επιχειρείται από την αντιπολίτευση.»

Καλάθι του νοικοκυριού

Σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν είναι καθόλου επικοινωνιακό τρικ, είναι άλλο ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης».

«Δεν περιμέναμε τώρα για να κάνουμε μια παρέμβαση στην αγορά. Με βάση τις τιμές διαπιστώνουμε ότι η πρόταση λειτουργεί. Έχουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως ό,τι δυνατότητα υπάρχει την αξιοποιούμε», τόνισε.

Διαβάστε ακόμα:

Οικονόμου: Καθολική απαγόρευση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια

Οικονόμου στο Newsbomb: O κ. Τσίπρας ασχολείται με εικασίες

Δημοσκόπηση: Πώς επηρέασε η υπόθεση Πάτση τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...