Οικονόμου για εξεταστική επιτροπή: Να ψάξουμε από το ’15 για να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του

Μοιραστειτε το

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

«Υπάρχουν δύο ζητήματα που τα θέτει και η σντιπολίτευση: Είναι η χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το κράτος και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει κάποια χειραγώγηση του εκλογικού Σώματος. Αν, δηλαδή, άλλα πράγματα συμβαίνουν και άλλα προβάλλονται. Αυτό δεν θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ; Αφού, λοιπόν, και οι δύο θέλουμε να τα εξετάσουμε πρέπει να τα δούμε από το ’15 μέχρι και σήμερα, σε όλο τους το βάθος, σε όλη τους την έκταση, χωρίς να κρύψει κανείς το οτιδήποτε και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο μόνος θεσμικά σοβαρός τρόπος για να γίνει αυτό, για να μην έχουμε διάφορα ευτράπελα και μπλέξουμε σε διαφορετικές εξεταστικές και σε μία σειρά από θεσμικά ζητήματα, τα οποία ενδεχομένως απαξιώσουν από την αρχή τη σοβαρότητα της όποιας διαδικασίας, είναι να ψάξουμε από το ’15 μέχρι το ’19 «και γι’ αυτό να πάμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο με ένα ενιαίο κείμενο που να περιγράφει τι ακριβώς θέλουμε να ψάξουμε».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι οι λόγοι που δεν δέχεται αυτήν την πρόταση η αξιωματική αντιπολίτευση είναι δικό της ζήτημα. «Προφανώς, δεν θέλουν να ξαναπέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, να ξαναψάξουμε και να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες, εκατομμύρια που πήγαιναν εδώ κι εκεί για να στηθούν εφημερίδες, δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τη διαφορά στο 2,1%, λίγο πριν τις εκλογές και τη Χρυσή Αυγή στα ύψη, με τα γνωστά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

«Είναι δυνατόν όλες οι δημοσκοπήσεις ν’ αποτυπώνουν ένα κλίμα, ενώ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δημοσκοπήσεων, που είχε και συγκεκριμένες σχέσεις με πολύ κοντινά πρόσωπα του κ. Τσίπρα, να μην αποτύπωνε την πραγματικότητα; Είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση, και να μην αποτύπωσαν την πραγματικότητα, και να έχουν τόσο πολύ στενές σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κυρίου Τσίπρα, και η προβολή τους να ήταν με συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα δημοσιογραφικών βραχιόνων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τρεις συμπτώσεις, τις οποίες αξίζει τον κόπο κανείς, να ψάξει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα καταθέσει τη δική της πρόταση και θα ψαχτούν όλα στην ώρα τους. «Αν η αντιπολίτευση επιμείνει, δεν θα την αφήσουμε να δραπετεύσει και να μη συζητηθεί η ουσία του πράγματος, η ουσία που είναι εκείνη η περίοδος», επεσήαμνε.

Για τις ανατιμήσεις είπε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί εστιάζοντας στην προστασία των καταναλωτών. «Είμαστε από τις πρώτες και λίγες κυβερνήσεις στην Ευρώπη που έχουμε σπεύσει να πάρουμε -τέτοιας έκτασης και έντασης- οριζόντια μέτρα, που αφορούν όλον τον πληθυσμό και φτάνουν το μισό δισεκατομμύριο. Στο ηλεκτρικό ρεύμα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των αναμενόμενων ανατιμήσεων. Καλύπτουν το 80% των ανατιμήσεων, για όλα τα νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, από 300 μέχρι 600 κιλοβατώρες. Επίσης, διπλασιάσαμε σχεδόν το επίδομα θέρμανσης, διευρύναμε τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ώστε να ωφεληθεί ευρύτερος κύκλος ανθρώπων. Ενάμιση εκατομμύριο νοικοκυριά θα ωφεληθούν από τις αλλαγές που κάναμε για το επίδομα θέρμανσης», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι σε αυτήν τη συγκυρία θα εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να μη μείνει κανένας και, κυρίως, οι πιο ευάλωτοι, χωρίς ρεύμα. «Όσο το φαινόμενο είναι δυναμικό, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Πήραμε γρήγορα σχετικές αποφάσεις και πρωταγωνιστούμε και σε επίπεδο ΕΕ. Έγκαιρα και γρήγορα κάναμε τις πρώτες παρεμβάσεις και είμαστε εδώ, όσο εξελίσσεται το φαινόμενο, να είμαστε στο πλευρό του κόσμου, να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Είμαστε εδώ να δούμε τι περισσότερο και τι καλύτερο μπορεί να γίνει. Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σχοινά υπήρξε συζήτηση και θα υπάρξει στο Συμβούλιο Κορυφής, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας στα καύσιμα και την ενέργεια», πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «είναι αυτονόητο ότι ούτε σχολιάζουμε ούτε έχουμε την παραμικρή εμπλοκή στα εσωτερικά οποιουδήποτε άλλου κόμματος».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος: Τίποτα δεν είναι τόσο αδίστακτο όσο η ατιμωρησία

Αποτροπιασμός στη Ρόδο: Πώς η θεία κακοποίησε την 8χρονη για να εκβιάσει τη μητέρα της

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...