Οικονόμου: Αύξηση κατά 20% στην επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης – Για όλους οι «εκπτώσεις» στο ρεύμα

Μοιραστειτε το

Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το άνοιγμα των σχολείων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της COVID-19, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον ANT1

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε αναφορικά με την επιδότηση των νεοπροσλαμβανόμενων, πως τα οφέλη των επιχειρήσεων θα κομιστούν μόνο αν δεν κάνουν απολύσεις και έκανε λόγο για «κουτοπόνηρους» και μία νοοτροπία που «πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας».

Ξεκαθάρισε πως η κάλυψη του 80% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα ισχύει για όλους, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μία «γενναία απόφαση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα κύμα ανατιμήσεων που αφορά τους πάντες».

Σημείωσε πως δεν προβλέπεται αλλαγή στο σύστημα με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά είναι κάτι που εξετάζεται. Υπενθύμισε πως αυξήθηκε κατά 20% η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε ό,τι αφορά στον Φόρο Κληρονομιάς, αναγνώρισε πως είναι ένα πεδίο με το οποίο η Κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, με την κατάργηση του φόρου μεταβίβασης, δίνουμε την ευκαιρία να αξιοποιηθούν οι περιουσίες.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε πως από τα περίπου 800.000 τεστ που έγιναν, βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες παιδιά θετικά – έκανε χαρακτηριστικά λόγο για μία τάξη μεγέθους 1.000-1.500. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, δίνοντας βαρύτητα στον εμβολιασμό, προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία, υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με το κίνητρο των 50 GB στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών που θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19, διευκρίνισε πως τα data θα κομίζονται κατόπιν βεβαίωσης του γονέα στον οποίο ανήκει το κινητό τηλέφωνο στο gov.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές πως για το θέμα της εισόδου ανηλίκων στους κλειστούς χώρους εστίασης, θα γίνεται με self test για τα παιδιά 5-11 ετών και με rapid test 48 ωρών για εκείνα 12-17 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του – Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

Σύνδρομο Άσπεργκερ: Ποια είναι η πάθηση με την οποία διαγνώστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου

Κλειστοί χώροι: Με rapid test στους χώρους εστίασης οι νέοι 12-17 ετών – Τι άλλο αλλάζει

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...