Οικολόγοι Πράσινοι: Η κλιματική αλλαγή έχει, δυστυχώς, μια μόνο όψη

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Συμπεραστέκονται στις οικογένειες των θυμάτων της καταιγίδας «Ιανός» και σε όσους υπέστησαν σοβαρές ζημιές, συγχαίρουν τους διασώστες, ζητούν αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά δεν μένουν εκεί. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, ούτε πίσω από την αλήθεια που πολλοί δεν θέλουν να δουν. 

«Είχαμε εδώ και καιρό κάνει λόγο για τους μεσογειακούς κυκλώνες, που γίνονται όλο πιο έντονοι λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν εισακουστήκαμε» λένε και προειδοποιούν: «Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Πρέπει να περάσουμε σε κατεπείγουσα δράση και να παρέμβουμε χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλάζοντας τον τρόπο σχεδιασμού οικισμών και υποδομών, αναπτύσσοντας έργα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων, μέσα από μια καινούργια κεντρική στρατηγική σεβασμού στα υδάτινα στοιχεία της φύσης, που λόγω των πυρκαγιών αποκτούν μεγαλύτερη ένταση». 

«Πρέπει ν’ αλλάξουμε εν τέλει το ίδιο το αναπτυξιακό μας μοντέλο, υιοθετώντας μία πράσινη, αειφορική προοπτική» τονίζουν. 

Ταυτόχρονα, γίνονται πιο καταγγελτικοί: «Διερωτόμαστε, βάσει ποιας μελέτης κατασκευάστηκε το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, δίπλα σε παρακείμενο χείμαρρο; Το νέο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει ειδικές συμπληρωματικές δράσεις για το κλίμα; Μήπως άμεσα πρέπει να συσταθούν και να λειτουργήσουν γραφεία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής σε κάθε Δήμο και περιφέρεια της Χώρας;»

Πηγή
Author: Νόρα Ράλλη

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...