Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η σειρά εποχής της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια» θα μπορούσε κάλλιστα να λεγόταν «Χρόνια ΠΑΣΟΚ»! | newsbreak

Μοιραστειτε το

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις δημοσκοπήσεις, αλλά παραμένουμε σταθερά η προοδευτική δύναμη», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που επιμένει ότι, παρά τα αρνητικά δημοσκοπικά δεδομένα του κόμματός του, έρχεται η ώρα οι πολίτες να ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Απαντά εμμέσως, δηλαδή, στον σχεδιασμό που φαίνεται να προωθείται από τη Φώφη Γεννηματά για την επιστροφή του ονόματος στο «παλιό κι ωραίο ΠΑΣΟΚ».

  • Συνέντευξη στη
    Βίβιαν Μπενέκου

Ο ίδιος, μάλιστα, επισφράγισε την όλη αυτή κουβέντα μας για την αλλαγή του ονόματος λέγοντάς μας ότι «αυτοχαρακτηρίζεται ΠΑΣΟΚ». Συγχρόνως, όμως, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος το 2021.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ως γιατρός που είναι, γνωρίζει τι θα πει διασωλήνωση και γι’ αυτό φοβάται τον κορωνοϊό. Πιστεύει δε ότι για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μόλις άρχισαν τα πολύ δύσκολα, ενώ προτρέπει τους υπουργούς να σταματήσουν να λένε άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ…

Ο 45χρονος αντιπρόεδρος της Βουλής είναι και μελισσοκόμος που παράγει ανθόμελο και μέλι ελάτης, έχει τρία παιδιά και υποστηρίζει ότι «είναι μεγάλο σχολείο να έχεις γεννηθεί και να έχεις μεγαλώσει στο χωριό».

Στην τηλεόραση αυτή την περίοδο βλέπει το σίριαλ εποχής της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια», για το οποίο λέει χαρακτηριστικά: «Αν ήθελε να ακριβολογήσει ο σκηνοθέτης, θα έπρεπε να βάλει τίτλο “Χρόνια ΠΑΣΟΚ” και όλοι θα καταλάβαιναν»!

  • Ποια είναι η πραγματικότητα σε σχέση με τον κορωνοϊό; Σωστά ή όχι τα κυβερνητικά μέτρα;

Η πραγματικότητα είναι μία! Το πρόβλημα είναι πώς την αντιλαμβάνεται καθένας. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τις αμερικανικές εκλογές. Δεν αρκεί ένα ναι ή ένα όχι σε μια πολύπλοκη κατάσταση που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη. Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς ούτε στις ΜΕΘ, παρόλο που τα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη φάση. Όπως φαίνεται, και ένα μέρος συμπολιτών μας για διάφορους λόγους (αρνητές, κ.λπ.) δεν σέβεται τους κανόνες και την πληρώνουν όλοι.

  • Πολλοί λένε ότι θα επιβιώσουμε από τον κορωνοϊό και θα πεθάνουμε από τη φτώχεια. Έχουν δίκιο;

Κορωνοϊός και οικονομία πάνε χέρι χέρι. Η οικονομία θα κινηθεί ανάλογα με την εξέλιξη και το πώς θα αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός. Θα είναι ο πιο δύσκολος χειμώνας της γενιάς μου. Το lockdown είναι ήδη εδώ! Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι, αλλά θέλω να πιστεύω αποφασισμένοι να το ξεπεράσουμε. Αλλά και οι υπουργοί πρέπει να σταματήσουν να λένε άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ.

  • Φοβάστε σε προσωπικό επίπεδο; Στο μεταξύ η κυβέρνηση μάλλον ευνοεί με τους χειρισμούς της μια κοινωνία φόβου. Τι λέτε εσείς;

Φοβάμαι, φυσικά. Έχω οικογένεια, γονείς, φίλους, γνωστούς. Είμαι γιατρός και ξέρω τι σημαίνει διασωλήνωση. Όλοι φοβόμαστε, ακόμα κι αν δεν το λέμε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον φόβο να κυριαρχήσει στη ζωή μας. Γι’ αυτό κάνουμε όνειρα, δημιουργούμε και ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες.

  • Πώς είναι η Βουλή με πρόεδρο τον Κώστα Τασούλα;

Ο κ. Τασούλας έχει χιούμορ και αυτό βοηθάει. Έχω ζήσει από το 2009 στη Βουλή και έχω δει να διαδηλώνουν στην άνω και την κάτω πλατεία. Έχω δει να προσπαθεί η Χρυσή Αυγή, που σήμερα η ηγεσία της είναι στη φυλακή, να εισβάλει στη Βουλή. Και πολλά άλλα… Μία είναι η σταθερή αξία: το ΠΑΣΟΚ! Και είμαι περήφανος που υπηρετούμε αξίες και αρχές και όχι καρέκλες».

  • Τι γίνεται με το ΠΑΣΟΚ; Επιστρέφει στα παλιά του σύμβολα; Ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει δυναμικά. Καθημερινά όλο και περισσότεροι το αναζητούν και το αναπολούν! Έρχεται και η ώρα να το ξαναψηφίσουν.

  • Παρά τη ρευστή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κεντροαριστερά, το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν φαίνεται να… τσιμπάει νούμερα. Αντιθέτως αποσυντίθεται. Ποιο το μέλλον του;

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις δημοσκοπήσεις. Παραμένουμε σταθερά η προοδευτική δύναμη και ετοιμαζόμαστε για την αντεπίθεση.

  • Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα για αρχηγοί του κόμματος, όταν προκύψει ανάγκη. Εσείς θα ξανακατεβείτε;

Το 2021 είναι έτος διαδικασίας επιλογής νέου ηγέτη για το Κίνημα Αλλαγής. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι η αφετηρία για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. Προσωπικά δεν θα συμμετέχω ως υποψήφιος.

  • Υπάρχει τελικά φλερτ μεταξύ σας και της Δεξιάς;

(Γέλια) Κάθε εβδομάδα ανάλογα με το θέμα προκύπτει ένα αριστερό ή ένα δεξιό φλερτ. Επειδή στο ΠΑΣΟΚ ξέρουμε από φλερτ, η μόνη μας έγνοια είναι να ξαναφλερτάρουμε με μεγάλους πολιτικούς στόχους.

  • Πολιτικός, γιατρός ή μελισσοκόμος;

Σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών που θέλω να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ μαζί τους. Δημιουργικός εντός και εκτός πολιτικής, που με κρατά ζωντανό.

  • Μητσοτάκης, Τσίπρας, Βαρουφάκης, Βελόπουλος. Η γνώμη σας:

Σέβομαι όλους τους πολιτικούς αρχηγούς γιατί σέβομαι την ψήφο των πολιτών. Έχω άποψη όμως για τα λεγόμενα και τις πράξεις τους. Για τον διχασμό που προκάλεσαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελληνική κοινωνία. Για τον πρωθυπουργό μόλις άρχισαν τα πολύ δύσκολα. Ως άνθρωπο, του εύχομαι να πετύχει για το καλό της χώρας. Άλλωστε εμείς στο ΠΑΣΟΚ βάζουμε πάντα τη χώρα πάνω από το κόμμα.

  • Κολλητό φίλο από τη Βουλή έχετε;

Κολλητούς όχι, φίλους ναι. Και από άλλα κόμματα. Μάλιστα περνώ αρκετές ώρες μαζί τους συζητώντας και μερικούς από αυτούς τους έχω φιλοξενήσει στο χωριό μου.

  • Τραμπ ή Μπάιντεν;

Τώρα που μιλάμε φαίνεται να κερδίζει ο Μπάιντεν. Πιστεύω ότι είναι θετικό για την Ελλάδα. Θα δείξει, άλλωστε. Ο Τραμπ σε αυτές τις εκλογές δεν έχασε ψηφοφόρους. Ο τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς του «κέρδισε». Θέλει μεγάλη προσοχή. Άνθρωποι σαν τους ψηφοφόρους του Τραμπ υπάρχουν και στην Ελλάδα. Όσοι έπεσαν από τα σύννεφα που δεν επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις στην Αμερική πρέπει να επανεξετάσουν το φαινόμενο αυτό. Όλοι μαζί πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο αντιμετώπισής του.

  • Το χωριό σας είναι η Γλανιτσιά Αρκαδίας. Τι έχετε μέσα σας από αυτά τα μέρη;

Το χωριό όπου γεννήθηκα και τελείωσα το δημοτικό σχολείο είναι η Μυγδαλιά – Γλανιτσιά Αρκαδίας. Τώρα έχει περίπου 70 μόνιμους κατοίκους. Είναι μεγάλο σχολείο να έχεις γεννηθεί και να έχεις μεγαλώσει στο χωριό. Τα μέρη μας είναι άγονα και έτσι πρέπει να δουλέψεις με το μυαλό για να τα καταφέρεις. Μου λείπει πάρα πολύ διότι για λόγους δημόσιας υγείας έχω πάρα πολύ καιρό να πάω».

  • Βλέπετε ριάλιτι ή σίριαλ;

Βλέπω τα «Καλύτερά μας χρόνια» στην ΕΡΤ. Αν και, αν ήθελε να ακριβολογήσει ο σκηνοθέτης, θα έπρεπε να βάλει τίτλο «Χρόνια ΠΑΣΟΚ» και όλοι θα καταλάβαιναν.

  • Τα παιδιά σας τι θέση παίρνουν για τα πολιτικά;

Τα παιδιά μου θέλουν να μάθουν για όσα συμβαίνουν ή όσα διαβάζω στο διαδίκτυο. Πολλές φορές είναι πιο μπροστά στην πληροφόρηση. Ο γιος μου ανεβάζει ήδη story με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ! Είναι σε καλό δρόμο…

  • Πώς αυτοχαρακτηρίζεστε;

ΠΑΣΟΚ.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα