Οδηγοί λεωφορείων αποσπασμένοι σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία, ενώ στα αμαξοστάσια κάθονται 270 οχήματα | newsbreak

Μοιραστειτε το

Οργή και αγανάκτηση  προκαλεί ήδη στους πολίτες το γεγονός ότι στοιβάζονται υπό ανεξέλεγκτες υγειονομικές συνθήκες στις άθλιες Δημόσιες Συγκοινωνίες.

Τώρα έρχεται να προστεθεί και η καταγγελία οτι ενώ συμβαίνει αυτό δεκάδες οδηγοί λεωφορείων είναι αποσπασμένοι σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία.

Χωρίς ίχνος ντροπής, όπως υποστηρίζει  η αξιωματική αντιπολίτευση, κυβερνητικά και κομματικά μεγαλοστελέχη που κατά τα άλλα χύνουν υποκριτικά μαύρο δάκρυ στα πρωινάδικα, απασχολούν στο γραφείο τους, προφανώς ρουσφετολογικά, μάχιμους οδηγούς που σε μια κανονική χώρα, όφειλαν να βρίσκονται στην υπηρεσία τους στους δρόμους, ώστε να εξυπηρετούν το πολλαπλώς ταλαίπωρο επιβατικό κοινό. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, κατηγορεί επίσης για  ολιγωρία το αρμόδιο Υπουργείο με ευθύνη της πολιτικής του  ηγεσίας.

Στη λίστα, που επικαλείται η αντιπολίτευση  με όσους απασχολούν οδηγούς του ΟΣΥ, περιλαμβάνονται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο υφυπουργός του Ι. Κεφαλογιάννης αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός (τότε) Εργασίας Νότης Μηταράκης, ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο ομόλογός του στη Γ.Γ Έρευνας και Τεχνολογίας Αθανάσιος Κυριαζής, όπως και η Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, καθώς και ο βουλευτής Δημ. Μαρκόπουλος που σε αντίθεση με όλους τους παραπάνω που επικαλούνται τα τυπικά, ότι δηλαδή η «αρπαχτή» θα τελειώσει όταν λήξει η θητεία τους, ισχυρίζεται ότι έχει αποσπάσει οδηγό του ΟΣΥ στο γραφείο του για… γραμματειακή υποστήριξη. (σ.σ: δεν διευκρινίζει αν τον έχει προσλάβει ως λογογράφο).

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς εγκαλώντας τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για «τις ανακρίβειες και τις ασυναρτησίες που λέει στην τηλεόραση». Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τις μεταφορές, για ανθρώπινους πόρους και εξοπλισμό, σημειώνοντας ότι με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ έχουμε τώρα 200 λιγότερα δρομολόγια την ημέρα και 400 βάρδιες λιγότερες εν μέσω πανδημίας.

Κατήγγειλε ακόμα ότι στα αμαξοστάσια του ΟΣΥ «λιμνάζουν» 270 οχήματα που μπορούν με μικροεπισκευές να βγουν στον δρόμο, αλλά, δεν υπάρχουν οδηγοί.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα