Ξορκίζουν νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστειτε το

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική έχει θορυβήσει τις τοπικές αρχές στη Θεσσαλονίκη που υποδέχθηκαν τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Η αύξηση της συγκέντρωσης του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα το διάστημα 5 με 7 Φεβρουαρίου που έδειξε η έρευνα της διεπιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ προκαλεί ανησυχία όμως στη συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου της πόλης και του υπουργού Υγείας δεν συζητήθηκαν νέα μέτρα.

Με το πέρας της συνάντησης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ερωτηθείς για το αν συζητήθηκαν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας δήλωσε: «Δεν έχω καμία ενημέρωση για καινούργια μέτρα. Έχω τοποθετηθεί δημόσια για το τι πρέπει να γίνει εφόσον υπάρχει πρόβλημα, έχω πει ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε».

Οι αρχές κατατείνουν περισσότερο στην πρόταση για κλείσιμο των σχολείων και στοχευμένα μέτρα σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς, ξορκίζοντας ένα ολικό lockdown.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στην πανδημία δήλωσε αισιόδοξος, ενώ την χαρακτήρισε σαν μια «φωτιά σε ένα χωράφι με ξερά χόρτα όπου όσο πιο έγκαιρα και όσο πιο σωστά επέμβουμε, τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά».

Νωρίτερα, ο Βασίλη Κικίλιας επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου περιηγήθηκε στις Κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, ενώ είδε την ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης 41 απλών κλινών νοσηλείας στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, όπως και αυτό της δημιουργίας 7 κλινών Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας Τούμπας, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, συνομίλησε με πολίτες που είχαν το προγραμματισμένο ραντεβού τους και συνεχάρη το προσωπικό για την άρτια οργανωμένη διαδικασία.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου εγκαταστάθηκαν δύο πλήρως εξοπλισμένες φορητές ΜΕΘ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...