Ξεσηκωμός στην Ινδία μετά το θάνατο 19χρονης κοπέλας που βιάστηκε από 4 άνδρες | newsbreak

Μοιραστειτε το

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται έξω από το νοσοκομείο όπου ξεψύχησε ένα 19χρονο κορίτσι, το οποίο είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού. 

Η άτυχη κοπέλα πέθανε μερικές εβδομάδες αφότου οι τοπικές Αρχές έκαναν γνωστό ότι βιάστηκε από μία ομάδα ανδρών. Πρόκειται για μία υπόθεση που πυροδότησε διαμαρτυρίες στο Νέο Δελχί, με εκατοντάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο όπου η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η 19χρονη, μέλος της κοινότητας Ντάλιτ, δέχθηκε επίθεση και βιάστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι της, στην περιοχή Χατράς, σε απόσταση 100 χλμ. από το Νέο Δελχί, σύμφωνα με τις Αρχές, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών.

Τη Δευτέρα 28/09, η κοπέλα μεταφέρθηκε από νοσοκομείο στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στο νοσοκομείο Safdarjung στο Νέο Δελχί, όπου και άφησε, δυστυχώς, την τελευταία της πνοή. Η είδηση του θανάτου της ήταν αρκετή για να προκαλέσει την Τρίτη τη συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών από την κοινότητα Ντάλιτ έξω από το νοσοκομείο, οι οποίοι έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο και συνεπλάκησαν με την αστυνομία.

Οι Ντάλιτ οι οποίοι βρίσκονται στην κατώτερη βαθμίδα της ιεραρχίας των ινδικών καστών, διαμαρτύρονται διότι ο νόμος δεν τους προστατεύει ισότιμα, λόγω προκαταλήψεων. Παράλληλα, κοντά στο νεκροτομείο του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε η σορός της άτυχης 19χρονης, είχαν ακτιβιστές από το Bhim Army, κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ντάλιτ και φώναζαν συνθήματα κατά των βιαστών.

Να κρεμαστούν οι ένοχοι

Ο ηγέτης του Bhim Army, Σάντα Σέκαρ Ααζάντ, κάλεσε τους Ντάλιτ σε ολόκληρη την Ινδία να βγουν στους δρόμους και ζήτησε οι ένοχοι να κρεμαστούν. «Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό πλέον, θέλουμε δικαιοσύνη», υποστήριξε.

Το εν λόγω περιστατικό, πάντως, είναι, μέχρι στιγμής, το τελευταίο μιας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων σε βάρος γυναικών στην Ινδία, με κυβερνητικά στοιχεία του 2018 που είδαν το φως της δημοσιότητας μόλις φέτος να λένε πως, κατά μέσο όρο, κάθε 15 λεπτά μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού στη χώρα!

«Δεν υπάρχει προστασία για τις γυναίκες. Οι εγκληματίες μπορούν ελεύθερα να διαπράττουν εγκλήματα, χωρίς να κρύβονται», έγραψε στο Twitter η Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα, ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου.

(πηγή: ΑΠΕ)

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα