Ξεπερνούν τις 180.000 οι εκκρεμείς συντάξεις – Ο κορωνοϊός επιβραδύνει τις διαδικασίες χορήγησης

Μοιραστειτε το

εκκρεμείς συντάξεις στο τέλος Ιουνίου 2020 είχαν ανέλθει στις 165.562, ωστόσο συνεχίζουν και αυξάνονται με ρυθμό 3.000-5.000 κάθε μήνα. Σήμερα υπολογίζονται άνω των 180.000.

Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει έντονο κοινωνικό πρόβλημα, καθώς οι έχοντες κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης περιμένουν κατά μέσο όρο πάνω από 18 μήνες να λάβουν την πρώτη τους σύνταξη ενώ δεν έχουν άλλο εισόδημα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής» στον τεράστιο αριθμό των 165.562 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης (απογραφή τέλος Ιουνίου) τέσσερις είναι οι μεγάλες κατηγορίες:

– Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης γήρατος μισθωτών που είναι και οι μεγάλοι αδικημένοι καθώς έχουν καταβάλει στο ακέραιο τις εισφορές τους και μάλιστα προκαταβολικά επί χρόνια για κάθε μήνα που εργάστηκαν.

– Χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι όμως χρωστούν τεράστια ποσά από εισφορές ετών που δεν κατέβαλαν στον ΟΑΕΕ.

– Επανεξέταση αιτημάτων ήδη συνταξιοδοτημένων οι οποίοι εργάστηκαν μετά τη συνταξιοδότησή τους και διεκδικούν τη νόμιμη αναπροσαρμογή-αύξηση των συντάξεών τους για τα επιπλέον έτη που πλήρωσαν εισφορές.

– Οι συντάξεις του ΟΓΑ. Ουρές υπάρχουν και στην οριστική απονομή συντάξεων αναπηρίας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο πονεμένο κεφάλαιο καθώς ο κορωνοϊός εμπόδισε, επιβράδυνε τη λειτουργία των ιατρικών επιτροπών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...