Ξενογιαννακοπούλου-Ραγκούσης απαντούν στον Ανδρουλάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Μοιραστειτε το

Τόσο η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, όσο και ο Γ. Ραγκούσης, υποστηρίζουν στην απάντηση τους ότι βάσει καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν καμία ευθύνη με τα οικονομικά

Τη δική τους απάντηση, σε έντονο ύφος, έδωσαν στον Νίκο Ανδρούλακη οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης, στα όσα δήλωσε ο πρώτος σχετικά με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου ζήτησε εμμέσως, πλην σαφώς, εξηγήσεις από τα δύο στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για το εν λόγω θέμα, καθώς υπήρξαν γραμματείς του κόμματος την επίμαχη περίοδο.

Τόσο η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, όσο και ο Γ. Ραγκούσης, υποστηρίζουν στην απάντηση τους ότι βάσει καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν καμία ευθύνη με τα οικονομικά, καθώς ήταν αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη δεν ήταν οι γραμματείς.

Επίσης, τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να «αναβιώσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», ενώ τον καλούν να πάρει θέση για την υπόθεση
Novartis.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις των δύο στελεχών στα κοινωνικά δίκτυα

«Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε προσωπική αναφορά στο πρόσωπο μου για δήθεν ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο που διετέλεσα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για εσκεμμενη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, αφού διετέλεσε και ο ίδιος Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον κ.Σαμαρά, ότι οι Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα, υπογραφή και ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν εκλήθησαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα.

Επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν απαντηθεί επανειλημμένα δημόσια και στη Βουλή, οι συνεχιζόμενες αυτές ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, τα κοινωνικά αδιέξοδα και την προσδοκία της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση».

Γιάννης Ραγκούσης: Θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως

«Για πολλοστή φορά και με αφορμή όσα είπε ο Ν.Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος.

Αυτό έκανε ο Ν.Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων, ενώ πολύ καλά γνωρίζει δύο αναντίλεκτες αλήθειες:

1. αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη – όπως καλά γνωρίζει ο Ν.Ανδρουλάκης – δεν ήταν οι γραμματείς.

2. Η απόλυτη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, είναι το γεγονός ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ – και οι οποίοι τελικά άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών – ούτε καν ως μάρτυρες δεν μας κάλεσαν να καταθέσουμε.

Και με την ευκαιρία. Αντί να καταπιάνεται διαρκώς με το παρελθόν διαστρεβλώνοντάς το, μήπως ο κ.Ανδρουλάκης νιώθει ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις;
Μήπως;».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...