Ξεκινά το 11ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Μοιραστειτε το

Διαδικτυακά πραγματοποιείται φέτος το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, που ξεκινά αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στη διεύθυνση online.tainiothiki.gr. Περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών (151 ταινίες) και παράλληλα προσφέρει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μάστερκλας με αφορμή τα αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης.

Το πρώτο μάστερκλας θα γίνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, με τον καλλιτέχνη Άντριου Κέτινγκ να συνομιλεί με την Εύα Στεφανή για το πολυσχιδές έργο του.

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις για τον Μπορίς Βιάν και τα αδημοσίευτα σενάρια του, τον Λουίς Μπουνιουέλ και την πολύχρονη σχέση του με το Μεξικό, την αποκατάσταση βωβών, εμβληματικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου («Έκστασις» του Γκουστάβ Μαχατί και «Η Φιλοξενία Μας» του Μπάστερ Κίτον που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ), καθώς κι ένα πολύ ενδιαφέρον στρογγυλό τραπέζι με αφορμή την αγγλική σειρά της Τζέιν Γκάμπριελ «The Hidden War» με θέμα τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, που στην εποχή του δημιούργησε σάλο στη βρετανική τηλεόραση.

Θα παρακολουθήσουμε τρεις ακόμα ξεχωριστές συζητήσεις: για το αφροαμερικανικό κινηματογραφικό κίνημα L.A. Rebellion με δυο από τους πρωτεργάτες του Τσαρλς Μπέρνετ και Λάρι Κλαρκ, για τις νέες τάσεις στον σύγχρονο πορτογαλικό κινηματογράφο με τις κινηματογραφίστριες Καταρίνα Βασκονσέλος και Λουίζα Όμεμ και για τον Ελληνικό Κινηματογράφο του Φανταστικού, ένα παραγνωρισμένο είδος στην Ελλάδα, για το οποίο το Φεστιβάλ έχει ετοιμάσει μια μεγάλη ενότητα. 

Συμμετέχουν: Κ. Αγγελάκος, Δ. Αθανίτης, Α. Αλεξίου, Ν. Ζερβός και Α. Φραντζής. Συντονισμός: Δημήτρης Παναγιωτάτος.

info: Ό,τι θέλετε να μάθετε, για τις προβολές, τις συζητήσεις και τα μάστερκλας, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...