Ξεκινά το μάδημα τη μαργαρίτας: Θα γίνουν φοροελαφρύνσεις, δεν θα γίνουν φοροελαφρύνσεις… | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μία εβδομάδα έχει περάσει από την ημέρα που η κυβέρνηση κατέθεσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή και ήδη στελέχη της μιλούν για νέες, έκτακτες φοροελαφρύνσεις, οι οποίες ωστόσο δεν περιλαμβάνονται πουθενά.

Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι με την πρώτη ευκαιρία είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν μέτρα   που δεν είναι γνωστά έως σήμερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης παροχών ή μείωσης φόρων -σε ανύποπτο χρόνο- ακόμα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Φυσικά, δεν εννοούσε τα μέτρα που θα μπουν στον επόμενο προϋπολογισμό που θα καταρτιστεί το φθινόπωρο του 2021.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν άγνοια για το θέμα, τονίζοντας ότι στο προσχέδιο δεν περιλαμβάνει καμία έξτρα φοροελάφρυνση, πέρα από τις γνωστές του 2021 (μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα). Ωστόσο, δεν κλείνουν εντελώς την πόρτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η λογική τους είναι ότι μέσα σε ένα τόσο ευμετάβλητο περιβάλλον, κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει τι θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Για να έρθουν, όμως, νέα μέτρα ελάφρυνσης ή παροχές, θα πρέπει να υπάρξει ένας δημοσιονομικός χώρος, άγνωστο πώς, μια και φέτος θα έχουμε μεγάλα ελλείμματα και όχι πλεονάσματα.

Με το σενάριο για 13η σύνταξη που κυκλοφόρησε μάλλον να μην ισχύει, η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να περάσει πρώτα από τους θεσμούς. Επόμενη συνάντηση μαζί τους θα γίνει τον Νοέμβριο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα