Ξεκινά σήμερα η τηλεκπαίδευση για δημοτικά και νηπιαγωγεία κι ο (διαδικτυακός) θεός βοηθός | newsbreak

Μοιραστειτε το

Με την ελπίδα η πλατφόρμα Webex να αντέξει, μιας και πλέον θα φιλοξενεί 1.200.000 μαθητές, αρχίζει σήμερα η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τα κλείσει.

Οι μαθητές του λυκείου είναι οι πρώτοι που ξεκινούν στις 8 το πρωί, ακολουθούν οι μαθητές γυμνασίου στις 8.30 και το μεσημέρι αρχίζει η Πρωτοβάθμια, με τους μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου να εισέρχονται στην πλατφόρμα στις 14.20.

Η εκπαιδευτική τηλεόραση έχει ήδη ξεκινήσει από τη Δευτέρα τη μετάδοση επεισοδίων τα οποία απευθύνονται σε μαθητές του δημοτικού και σήμερα θα ξεκινήσουν οι ψηφιακές τάξεις για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ακόμη μία φορά ότι το κλείσιμο των σχολείων ήταν μια δύσκολη απόφαση, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία δεν κατέγραφαν μεταδοτικότητα εντός του σχολικού χώρου, όμως η αναστολή τους αποφασίστηκε γιατί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2.300.000 άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

Για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των σχολείων, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελλή, σημείωσε: «Ως υπουργείο εξασφαλίσαμε για τις σχολικές μονάδες της χώρας μας επιπλέον εξοπλισμό που ξεπερνάει τις 90.000 φορητές συσκευές. Όταν αναλάβαμε την ηγεσία, οι συσκευές στα σχολεία ήταν 4.500. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξης του 2.000%».

Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονιών για το δίκτυο των σχολείων, ανέφερε: «Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε το τελευταίο δωδεκάμηνο στην αναβάθμιση 7.100 κυκλωμάτων σχολείων, ενώ 1.500 σχολεία διαθέτουν οπτική ίνα».

Η κυρία Κεραμέως υποστήριξε, τέλος, ότι στόχος του υπουργείου δεν είναι η μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης, αλλά η ανταπόκρισή της στην έκτακτη συνθήκη.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα