Ξεκάθαρη πορτογαλική θέση υπέρ της Ελλάδας «έναντι άδικων και άνομων τουρκικών απαιτήσεων και απειλών» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Την αλληλεγγύη της για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου «έναντι άδικων και άνομων απαιτήσεων και απειλών», όπως είπε, από την Τουρκία, εξέφρασε η πρέσβης της Πορτογαλίας στην Αθήνα, Ελένα Πάιβα (Helena Paiva).

Παράλληλα, έστειλε αυστηρό και σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι η πορτογαλική προεδρία θα υπεραμυνθεί και θα διασφαλίσει την περιφερειακή σταθερότητα της περιοχής και την προειδοποίησε ότι στην επικείμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο, τον Μάρτιο, θα εξεταστεί η συμπεριφορά της και σε περίπτωση που δεν έχει συμμορφωθεί, θα ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται στη λίστα του εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Ζοζέφ Μπορέλ.

Παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής τις προτεραιότητες της πορτογαλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εξάμηνο, η κ. Πάιβα αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δίνοντας έμφαση στη διασφάλιση της ειρήνης και σταθερότητας στη περιοχή, υπογραμμίζοντας:

«Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας έναντι οιονδήποτε άδικων και άνομων απαιτήσεων και απειλών. Επιθυμούμε την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και θα δούμε μέχρι τον Μάρτιο, που θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πώς θα προχωρήσουμε. Ως προεδρία θα υπεραμυνθούμε των συμφερόντων της Ένωσης αλλά και των κρατών της, ώστε να διασφαλίσουμε την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα