Ξαφνικά θυμήθηκαν να ψάξουν «έξυπνα μέτρα» μετά την αποτυχία του lockdown | newsbreak

Μοιραστειτε το

Παρά την επιβολή του σκληρού lockdown και των αυστηρών περιορισμών, η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, έχει τεθεί ξανά εκτός ελέγχου. Τα νέα κρούσματα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στην Αττική, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται νέα αύξηση στους διασωληνωμένους ασθενείς.

Ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών έχει μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό, ενώ οι ΜΕΘ δέχονται ασφυκτική πίεση, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει μάχη καθημερινά στις εντατικές. Στο Θριάσιο νοσοκομείο υπάρχει μόνο μία κενή κλίνη ΜΕΘ  ενώ στο Ασκληπιείο,  Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και Σωτηρία παρουσιάζουν πληρότητα 100%.

Τρέχουν να σώσουν το ΕΣΥ

Η εικόνα που παρουσιάζει το ΕΣΥ προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να προχωρά σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στo τραπέζι έπεσαν νέα μέτρα, τα με τα οποία στοχεύουν να εμποδίσουν τον κατακερματισμό του Συστήματος Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προκαλεί εκνευρισμό στο κυβερνητικό επιτελείο είναι η αλόγιστη χρήση των SMS για μετακίνηση 6, καθώς παρατηρείται αυξημένη διαδημοτική μετακίνηση και μη τήρηση των μέτρων.

Απέτυχε το lockdown

Επιπρόσθετα, τα στελέχη της κυβέρνησης ανησυχούν για την εξέλιξη της άρσης του lockdown που έχουν σχεδιάσει μετά την Καθαρά Δευτέρα, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίζουν να δημιουργούν «πονοκέφαλο». Την ίδια στιγμή, υπάρχουν απόψεις επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αρθεί το lockdown και να βρεθούν νέοι τρόποι προστασίας των πολιτών. «Δεν έχει νόημα το κλείσιμο, αυτού του είδους το lockdown. Θα πρέπει λοιπόν να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων. Η Πάτρα άλλωστε αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα «αποτυχίας» των μέτρων, αφού παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εδώ και έναν μήνα, τα κρούσματα αυξάνονται.

Το σχέδιο του υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Τετάρτης από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην καθιερωμένη ενημέρωση, ενώ τα νέα μέτρα που αφορούν την παράταση του lockdown θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό από την Δευτέρα ότι το lockdown θα παραταθεί, ενώ υποσχέθηκε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα πραγματοποιηθεί με «έξυπνες λύσεις». Μένει να δούμε τι σκέφτηκε τώρα που τόσο καιρό του είχε διαφύγει.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα