Ξανά στις αγορές η Ελλάδα: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο

Μοιραστειτε το

Γεγονός η 5η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές καθώς άνοιξε άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου.

Ο ΟΔΔΗΧ έχει στόχο να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει γύρω από τα ελληνικά ομόλογα έτσι ώστε να βελτιώσει την καμπύλη αποδόσεων αλλά και να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Το αρχικό επιτόκιο της έκδοσης τοποθετήθηκε στο Mid Swap +135 μονάδες βάσης δηλαδή στο 1,28%, καθώς το mid swap για την 15ετία διαμορφώνεται σήμερα στις -0,07 μονάδες βάσης. Το ποσό που θα αντληθεί από την έκδοση δεν έχει οριστεί, ωστόσο αναμένεται να κινηθεί έως τα 2 – 2,5 δισ. ευρώ ανάλογα βεβαίως και με τη ζήτηση που θα υπάρξει.

Ανάδοχοι τις έκδοσης είναι οι BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan, ενώ οι τίτλοι έχουν αξιολόγηση B1 / BB- / BB / BBL από τις Moody’s, S&P, Fitch και DBRS αντίστοιχα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το τελικό επιτόκιο μπορεί να διαμορφωθεί στο 1,15%-1,25%. Σημειώνεται πως στη δευτερογενή αγορά σήμερα η απόδοση του 15ετούς κινείται στο 1,02%, ενώ κατά την έκδοση του περασμένου Ιανουαρίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,91% και το κουπόνι στο 1,875%.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές μία μέρα μετά την έκδοση-μαμούθ της Ε.Ε των δύο κοινωνικών ομολόγων υπό το πρόγραμμα SURE, η οποία συγκέντρωσε ζήτηση ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ξεπερνώντας τα 233 δισ. ευρώ. Ο ΟΔΔΗΧ ήθελε να περιμένει αυτή την έκδοση της Ε.Ε και μετά να κάνει κίνηση στις αγορές, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι μέρος της χθεσινής ζήτησης για τους τίτλους της Ε.Ε μπορεί να κατευθυνθεί και στην ελληνική επανέκδοση.

Public-MediaMarkt (PMM): Αποχωρεί ο CEO, Χρήστος ΚαλογεράκηςΠρος Λαύριο «κοιτάζει» το Data Center της MicrosoftΡεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...