Ν. Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχουν ενδείξεις διασποράς του ιού στη μαθητική κοινότητα

Μοιραστειτε το

Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, ούτε να αλλάξουμε-ανεβάσουμε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας ανά περιοχή για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, αρκεί να τηρούμε τα μέτρα που ήδη ισχύουν, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Αναφερόμενος στα σχολεία, σημείωσε πως έχουν ελεγχθεί συνολικά 77 και δεν διαπιστώθηκε σε αυτά καμία παράβαση. Σήμερα, όπως σημείωσε, σε αναστολή λειτουργίας είναι 29 σχολικές μονάδες, όπως και 139 τμήματα πανελλαδικά.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του ιού μεταξύ των μαθητών, δεν υπάρχουν ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική κοινότητα, επισήμανε και συμπλήρωσε πως το σχολείο αποδεκινύεται ασφαλές περιβάλλον, όπου φαίνεται πως τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η μοναδική, απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς ενδοιασμούς, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κάθε περιοχής.

Όπως ενημέρωσε, σήμερα ενεργά είναι 5.472 κρούσματα, που έχουν απομονωθεί, τόσο οι ίδιοι οι ασθενείς, όσο και οι στενές επαφές τους.

Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας, 14.019 ασθενείς ανάρρωσαν κατ’ οίκον, ενώ άλλοι 2.418 πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο.

Το κείμενο ανανεώνεται… 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...