Ν. Σύψας: Το εμβόλιο είναι «Θείο δώρο» της επιστήμης και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε

Μοιραστειτε το

Χωρίς να μπλέκουμε με ακριβείς αριθμούς, το σωστό είναι να μην καλούμε άτομα στα σπίτια μας τις γιορτές που δεν έχουν σχέση με την οικογένειά μας, για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, τόνισε σε συνέντευξή του ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών  Νικόλαος Σύψας. 

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στο MEGA, σχολίασε και το συνωστισμό που παρατηρείται στους δρόμους ενόψει Χριστουγέννων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παρόμοιες εικόνες είδαμε και στο Λονδίνο και στο Παρίσι και αμέσως μετά οδηγήθηκαν σε lockdown».   

Πρόκειται, όπως σημείωσε για ένα φαινόμενο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους. Παράλληλα επεσήμανε ότι αυτό που θα πρέπει να επικρατήσει αυτές τις γιορτές είναι η αυτοσυγκράτηση, διότι θα ήταν κρίμα, όπως είπε, όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται τόσο καιρό, να πάει χαμένη.  

Αναφορικά με τη πιθανότητα για άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου, ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος σήμερα και πως πρόκειται για μια απόφαση, η οποία θα καθοριστεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα λίγες ημέρες νωρίτερα. 

«Θα το δείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4-5 Ιανουαρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Επομένως, δήλωσε, θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια, προκειμένου εκείνες τις ημέρες το άνοιγμα των σχολείων να καταστεί εφικτό.  «Προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Σύψας. 

Σχετικά με το εμβόλιο, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι η επιστήμη μας δίνει ένα θείο δώρο και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να βγούμε από αυτή την οδυνηρή κατάσταση και να μην πιστεύουμε τα διάφορα fake news που κυκλοφορούν όπως για παράδειγμα για τη μετάλλαξη του DNA.

«Σταδιακά το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές, και πολύ πιο ασφαλές από όλα όσα έχουμε κάνει στην παιδική μας ηλικία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...