Ντ. Τραμπ: Νέες αποκαλύψεις για την απόφαση να εισαχθεί στο νοσοκομείο – Πώς αντέδρασε

Μοιραστειτε το

Τις τελευταίες 24 ώρες η υπερδύναμη του πλανήτη κυβερνάται από την προεδρική σουίτα στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ, όπου ο Πρόεδρος Τραμπ νοσηλεύεται μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό, παρέχει ιατρική περίθαλψη ανώτερου επιπέδου και πολυτελείς ανέσεις για να αισθάνεται σαν στο σπίτι του.

Ο Ντ. Τραμπ αρνήθηκε να παραδώσει τις εξουσίες του, έστω και για μερικές μέρες, στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς προφανώς για να μην δοθεί η εντύπωση στο λαό ότι η κατάσταση της υγείας του όντως δεν είναι καλή. Σε αυτή την κατεύθυνση τόσο τα tweet του τράμπ όσο και οι επίσημες δηλώσεις από το ιατρικό τιμ που τον παρακολουθεί. Όμως οι επόμενες ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της υγείας του

Ταυτόχρονα, νέες αποκαλύψεις έρχονται ώρα με την ώρα σχετικά με την κατάστασή του. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το CNN, ο «πλανητάρχης» ήταν απρόθυμος να πάει στο νοσοκομείο. Αν και ο ίδιος είχε εμφανίσει συμπτώματα κοροναϊού και του είχαν χορηγηθεί πειραματικά φάρμακα, δεν ήθελε να νοσηλευτεί.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή μάλιστα, η απόφαση να επιβιβαστεί στο στρατιωτικό ελικόπτερο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο ήταν της τελευταίας στιγμής, ύστερα από εισηγήσεις των συμβούλων του.

Έχοντας επίγνωση της διστακτικότητάς του να εμφανιστεί σοβαρά άρρωστος, το επιτελείο του προσπαθεί τις τελευταίες ώρες να παρουσιάσει την εικόνα ενός ελαφρώς άρρωστου αρχηγού και να ανατρέψει με αυτό τον τρόπο τη σύγχυση που υπήρξε μετά από διαρροές του Λευκού Οίκου ότι η κατάστασή του εμπνέει ανησυχία.

«Ο Λευκός Οίκος έχει δεσμευτεί πλήρως να παρέχει διαφανείς και τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση και την ανάκαμψη του Προέδρου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Μήνυμα Τραμπ από το νοσοκομείο

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,  διαβεβαίωσε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το βράδυ του Σαββάτου πως αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και υποσχέθηκε πως «θα επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον. «Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά», παραδέχθηκε ο αρχηγός του ισχυρότερου κράτους του κόσμου, ο οποίος εισήχθη προχθές Παρασκευή σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ, στη Βηθέσδα (Μέριλαντ), όχι μακριά από την αμερικανική πρωτεύουσα.

«Αρχίζω να αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα, δουλεύουμε σκληρά ώστε να αναρρώσω πλήρως. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψω, αδημονώ να τελειώσω την (προεκλογική) εκστρατεία όπως την άρχισα», είπε, διότι «είναι ακόμη ανάγκη να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της», όπως πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας το κεντρικό προεκλογικό του σλόγκαν.

Ο Τραμπ, που έμοιαζε κουρασμένος, φόραγε σακάκι αλλά όχι γραβάτα, αναγνώρισε πως «η επόμενη περίοδος, οι επόμενες λίγες ημέρες, θα είναι η αληθινή δοκιμασία» ως προς την πορεία της ανάρρωσής του. «Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μια-δυο μέρες», πρόσθεσε. Ο Τραμπ ευχαρίστησε τους γιατρούς και όσους όσοι του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στις ΗΠΑ και διεθνώς. «Οι εκδηλώσεις αγάπης ήταν κάτι απίστευτο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ», διαβεβαίωσε.

Ο 74χρονος πρόεδρος ανέφερε ακόμη πως δεν «είχε άλλη επιλογή» παρά να ρισκάρει να εκτεθεί στον SARS-CoV-2, καθώς δεν θα μπορούσε να «κλειδωθεί» στον Λευκό Οίκο για την προστασία του, έπρεπε να είναι «μπροστάρης». «Όταν είσαι ηγέτης, είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα», ανέφερε, προσθέτοντας πως «κανένας μεγάλος ηγέτης δεν το έκανε ποτέ αυτό» – να κλειστεί μέσα – μοιάζοντας να προσπαθεί να αντικρούσει τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού.

Η ομάδα των θεράποντων ιατρών δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξη»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου», αλλά η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη» καθώς η κατάστασή του «εξελίσσεται καλά», τόνισε χθες Σάββατο το βράδυ ο επικεφαλής ιατρός της αμερικανικής προεδρίας, ο Σον Κόνλεϊ, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα. «Η κατάσταση του προέδρου [των ΗΠΑ Ντόναλντ] Τραμπ συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ.

«Παρότι δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου, η ομάδα [των θεράποντων ιατρών] παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τραμπ έχει εισαχθεί σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ στη Βηθέσδα (Μέριλαντ), σε μικρή απόσταση από την Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ «πέρασε μεγάλο μέρος του απογεύματος ασκώντας τα καθήκοντά του, και σηκώθηκε και κινήθηκε στο δωμάτιό του χωρίς δυσκολία», ανέφερε ο Κόνλεϊ, ο οποίος διαβεβαίωσε πως ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει απύρετος.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην αμερικανική προεδρία ενήμερη για την κατάστασή του είχε δηλώσει πως οι ενδείξεις του Τραμπ ήταν «ανησυχητικές», προκαλώντας σύγχυση σε πολλούς, καθώς ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου παρουσιάζει εντελώς αντίθετη εικόνα.

Ποια ήταν η αντίδρασή του όταν έμαθε ότι έχει κοροναϊό

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε συνέχεια όσων κυκλοφορήσαν τις προηγούμενες ώρες σχετικά με την αντίδραση του Τραμπ όταν διαγνώστηκε με κοροναϊό.

Σύμφωνα με το CNN, ο αμερικανός πρόεδρος θορυβήθηκε μετά τη διάγνωσή και ανησυχούσε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα καθώς εμφάνισε συμπτώματα, όπως πυρετό.

Επίσημη παραδοχή για την εκδήλωση που «έβαλε» τον κοροναϊό στο Λευκό Οίκο

Στο μεταξύ, την επίσημη παραδοχή ότι ο «εκρηκτικός μηχανισμός» που πυροδότησε την εξάπλωση των κρουσμάτων στον Λευκό Οίκο «ενεργοποίησε» εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έιμι Κόνι Μπάρετ ως διαδόχου της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο, έκανε υψηλόβαθμη πηγή της διοίκησης Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του CNNi, ο ανώτερος αξιωματούχος είπε: «φαίνεται πιθανό ότι αυτό (το ξέσπασμα) να προέρχεται από την ανακοίνωση της SCOTUS (σ.σ. επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ) την περασμένη εβδομάδα. Πιθανότατα ήρθε από το Χιλ. Η επόμενη μεγάλη ανησυχία μας θα είναι να διασφαλίσουμε το Κάπιτολ Χιλ και να προστατέψουμε τους βουλευτές».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και αποτέλεσε σημείο συνάντησης ανώτερων αξιωματούχων και συμβούλων του Λευκού Οίκου, υπουργών, ρεπουμπλικανών βουλευτών, των φίλων και της οικογένειας της Μπάρετ, η οποία αν και βρέθηκε μετά την εκδήλωση αρνητική στον ιό, αποκαλύφθηκε ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε μολυνθεί, τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της από τον κοροναϊό.

Σημειώνεται ότι μετά την εκδήλωση τόσο το ζεύγος Τραμπ βρέθηκε θετικό στον ιό, όσο και τουλάχιστον επτά ακόμη μέλη του προεδρικού περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων δύο γερουσιαστές.

Λευκός Οίκος

Η εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μπάρετ έγινε σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο η Μπάρετ αλλά και άλλοι συγχρωτίστηκαν επίσης και μέσα στον Λευκό Οίκο. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι παριστάμενοι δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Λευκός Οίκος

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...