Ντουμπάι: Τρέχουν να εμβολιαστούν μετά την αύξηση κρουσμάτων

Μοιραστειτε το

Τα κέντρα εμβολιασμού του Ντουμπάι έχουν κατακλυστεί από κόσμο τις τελευταίες ημέρες, μετά την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία έκαμψε τους δισταγμούς ορισμένων μπροστά στο εμβόλιο.

Η εκστρατεία εμβολιασμών τυγχάνει αποδοχής στο εμιράτο του Ντουμπάι, ένα από τα επτά της ομοσπονδίας, που είναι φτωχότερο σε πετρέλαιο σε σύγκριση με τους γείτονές του και που εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Με πληθυσμό 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων, που αποτελείται σε ποσοστό 70% από αλλοδαπούς, το Ντουμπάι καυχιόταν ότι είναι ένας ασφαλής, ηλιόλουστος και χωρίς καραντίνα προορισμός, προτού η αύξηση των κρουσμάτων αναγκάσει τις αρχές να επιβάλουν σκληρότερα μέτρα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός νέου κλεισίματος της πόλης.

Υψηλή ζήτηση

«Ο στόχος μας, στην αρχή, ήταν να δώσουμε (…) έναν συγκεκριμένο αριθμό δόσεων», όμως ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε μπροστά στη ζήτηση, είπε ο Χασέν Νιτζίμ, επικεφαλής ενός κέντρου εμβολιασμών στην πόλη του Ντουμπάι.

«Στόχος μας είναι τώρα να επιτύχουμε μια συλλογική ανοσία (…). Πρέπει να έχουμε ένα καλό υγειονομικό περιβάλλον για να προσελκύσουμε κόσμο», συμπλήρωσε.

Περίπου 3,4 εκατομμύρια δόσεις έχουν ήδη χορηγηθεί στα Εμιράτα, που μετρούν 10 εκατομμύρια κατοίκους, ήτοι το δεύτερο καλύτερο ποσοστό εμβολιασμών στον κόσμο μετά το Ισραήλ.

Σήμερα, ωστόσο, η χώρα κατέγραψε 3.977 νέα κρούσματα, ένα ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Η Βρετανία απαγόρευσε τις αφίξεις από τα Εμιράτα, με εξαίρεση Βρετανούς υπηκόους, όπως και η γειτονική Σαουδική Αραβία.

Τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα παραμένουν ανοικτά, όμως με περιορισμούς (ωράριο λειτουργίας, κλείσιμο των μπαρ στο Ντουμπάι). Επιπλέον, ανεστάλησαν οι μη αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις.

«Εμβολιαστείτε όσο το δυνατόν συντομότερα, σώστε όλον τον κόσμο, σώστε την οικονομία», λέει ο Τάρεκ Τζαμπέρ, που εργάζεται στον κατασκευαστικό τομέα και μόλις έκανε το εμβόλιό του.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή. Δεν μπορούμε απλά να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες», υποστηρίζει η Τάνια ελ Μουμπαντέρ, που εργάζεται στα Εμιράτα εδώ και 20 χρόνια, έχοντας μόλις λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Κάποιες συνοικίες οργάνωσαν τοπικές εκστρατεία, οι οποίες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, με εκατοντάδες εγγραφές σε λίγες ώρες.

Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν μπροστά από ένα κέντρο, στα περίχωρα της πόλης, σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...