Ντουμπάι: Η πριγκίπισσα Λατίφα «λαμβάνει φροντίδα κατ’ οίκον»

Μοιραστειτε το

Η βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι ανακοινώνει ότι η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι «λαμβάνει φροντίδα κατ’ οίκον» και «η κατάστασή της βελτιώνεται», στην πρώτη επίσημη αντίδραση μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο η ίδια καταγγέλλει ότι κρατείται όμηρος από τον πατέρα της, εμίρη του Ντουμπάι.

«Η οικογένειά της επιβεβαίωσε πως η υψηλότητά της λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της, με τη στήριξη της οικογένειάς της και επαγγελματιών υγείας. Η κατάστασή της συνεχίζει να βελτιώνεται και ελπίζουμε πως θα επιστρέψει στη δημόσια ζωή εν ευθέτω χρόνω» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Βρετανία.

Η ανακοίνωση ήλθε σε απάντηση της δημοσίευσης από το BBC ενός βίντεο, στο οποίο η πριγκίπισσα καταγγέλλει ότι κρατείται «όμηρος» στη χώρα της και φοβάται για τη ζωή της.

Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση, η κάλυψη του θέματος από τα μέσα ενημέρωσης δεν «ανταποκρίνεται στην υφιστάμενη κατάσταση» της Λατίφα.

Το βίντεο που μεταδόθηκε από το BBC:

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Λιζ Θρόσελ, εκπροσώπου Τύπου του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.

«Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για την κατάσταση υπό το φως του μαγνητοσκοπημένου υλικού που προκαλεί προβληματισμό και προέκυψε αυτή την εβδομάδα. Ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για την τρέχουσα κατάσταση της σεΐχισσας Λατίφα» επισήμανε η Λιζ Θρόσελ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ προσέγγισε χθες, Πέμπτη, τη μόνιμη αποστολή της χώρας στη Γενεύη, δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Δεδομένων των σοβαρών ανησυχιών για τη σεΐχισσα Λατίφα, ζητήσαμε η απάντηση της κυβέρνησης να θεωρηθεί ζήτημα προτεραιότητα. Ζητήσαμε πράγματι αποδείξεις ότι είναι ζωντανή» προσέθεσε η ίδια, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, λέγοντας ότι η Αρμοστεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...