Νιγηρία: Τζιχαντιστές έσφαξαν χριστιανούς, πυρπόλησαν εκκλησία και απήγαγαν ιερέα – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Φρίκη στη Νιγηρία. Τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν την Πέμπτη, παραμονή Χριστουγέννων, σε χωριό οι κάτοικοι του οποίου είναι κατά πλειονότητα χριστιανοί στη βορειοανατολική Νιγηρία, σκοτώνοντας  τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ενώ πυρπόλησαν την εκκλησία και απήγαγαν ιερέα, σύμφωνα με πηγές στην περιοχή.

Τα ανθρωπόμορφα κτήνη του ισλαμικού φονταμενταλισμού, κινούμενα με μοτοσικλέτες και φορτηγά, εισέβαλαν στο χωριό Πέμι, ανοίγοντας πυρ «αδιακρίτως» και βάζοντας φωτιά σε κτίρια, ανέφερε ο Αμπουάκου Κάμπου, επικεφαλής παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρα στην περιοχή, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι τρομοκράτες σκότωσαν επτά ανθρώπους, πυρπόλησαν δέκα σπίτια και λεηλάτησαν αποθήκες με τρόφιμα που επρόκειτο να διανεμηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων», είπε.

«Άλλα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν από εθελοντές σε θαμνώδεις περιοχές» γύρω από το χωριό, συμπλήρωσε εκπρόσωπος της κοινότητας, ο Αγιούμπα Άλαμσον. «Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 11 νεκρούς», πρόσθεσε.

Όμως ο  απολογισμός είναι πιθανό να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς πολλοί κάτοικοι έτρεξαν να κρυφτούν σε σημεία με βλάστηση κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αγνοείται η τύχη κάποιων εξ αυτών.

Σύμφωνα με τον Αμπουάκου Κάμπου, οι δράστες πήγαν στο χωριό από το κοντινό δάσος Σαμπίσα, ορμητήριο των τζιχαντιστών. Έκλεψαν φάρμακα από τοπικό κέντρο υγείας προτού το πυρπολήσουν, όπως και μια εκκλησία, τον ιερέα της οποίας απήγαγαν.

Σε πολλές περιοχές της Νιγηρίας, κοινότητες έχουν αναγκαστεί να σχηματίσουν παραστρατιωτικές ομάδες για να αμυνθούν. Οι ομάδες αυτές δρουν συχνά στο πλευρό του στρατού.

Το χωριό Πέμι, στην πολιτεία Μπόρνο, απέχει είκοσι χιλιόμετρα από το Τσιμπόκ, όπου η Μπόκο Χαράμ είχε διαπράξει την απαγωγή διακοσίων και πλέον μαθητριών πριν από έξι χρόνια.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα