Νεκροί 15 πρόσφυγες σε νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Μοιραστειτε το

φωτογραφία αρχείου

AP PHOTO

Συνεχίζεται ο φόρος αίματος στη Μεσόγειο, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν μέσω θαλάσσης στην Ευρώπη.

Σήμερα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 15 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο του πλοιαρίου στον οποίο επέβαιναν στ’ ανοιχτά της Λιβύης την Τρίτη.

Ο Φεντερίκο Σόντα, επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στη Λιβύη, δήλωσε ότι το ναυάγιο έγινε στ’ ανοιχτά της Σαμπράθας (70 χλμ. δυτικά της Τρίπολης), ενώ πέντε επιζήσαντες περισυνελέγησαν από ψαράδες και μεταφέρθηκαν πίσω στη στεριά. Πρόσθεσε ότι χθες το βράδυ, η ακτοφυλακή αναχαίτισε περισσότερους από 70 άλλους μετανάστες και τους μετέφερε πίσω στο λιβυκό έδαφος.

Η Λιβύη παραμένει σημαντικό σημείο διέλευσης για τους μετανάστες που εγκαταλείπουν εξαιτίας της αστάθειας άλλα μέρη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Διακινητές και λαθρέμποροι εκμεταλλεύονται το χάος που επικρατεί σε αυτήν τη μεσογειακή χώρα, η οποία απέχει σχεδόν 300 χλμ. από τις ιταλικές ακτές και είναι χωρισμένη σήμερα μεταξύ δύο αντίπαλων αρχών: την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), στη δυτική πλευρά της χώρας, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και τις αρχές της ανατολικής Λιβύης, συμμαχικές του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Από τον Ιανουάριο του 2020, σχεδόν 10.000 μετανάστες αναχαιτίστηκαν στη θάλασσα και οδηγήθηκαν πίσω στη Λιβύη από τη λιβυκή ακτοφυλακή, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...