Νεκρή 21χρονη μητέρα στην Ιταλία από κορονοϊό

Μοιραστειτε το

Ακόμα 356 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία και σημαντικά μειωμένα τα κρούσματα στα 25.271 (32.616 ήταν χθες), αλλά με 43.000 λιγότερα τεστ. Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν σταμάτησαν: άλλοι 1.196 νοσηλεύονται και 100 ακόμα στις μονάδες εντατικής.

Το πρωί οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας προειδοποίησαν ότι η χώρα πρέπει να μπει σε lockdown, προβλέποντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι νεκροί, με αυτούς τους ρυθμούς, θα φθάσουν τις 30.000 μέσα σε ένα μήνα και το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

Μεταξύ των θυμάτων, είναι και μια νεαρή γυναίκα, 21 ετών μητέρα ενός βρέφους 13 μηνών, από επαρχία του Τορίνο. Η Κιάρα διαγνώστηκε με κορονοϊό, που της προκάλεσε πνευμονία, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με συμπτώματα γρίπης και βήχα. «Από τις 20 Οκτωβρίου που το τεστ βγήκε θετικό, δεν είδαμε ξανά το παιδί μας», λέει η μητέρα της. «Δεν καταλαβαίνουμε πώς συνέβη αυτό. Η Κιάρα δεν έπασχε από κάτι, δεν είχε προβλήματα με την καρδιά της, η υγεία της ήταν καλή».

Από θάλαμο απλής νοσηλείας μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ και κάθε απόγευμα λένε οι γονείς της οι γιατροί τους τηλεφωνούσαν για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση της 21χρονης. Εδειχνε να βελτιώνεται στην εντατική, αλλά από την Παρασκευή υπήρξε ραγδαία επιδείνωση. Χθες το μεσημέρι οι γιατροί ανακοίνωσαν τον θάνατο της. «Είμαστε και εμείς θετικοί», λέει οι μητέρα της «κι αν και τα τελευταία τεστ που κάναμε παραμένουν θετικά, τότε δεν θα μπορέσουμε ούτε καν να την αποχαιρετήσουμε».

Στην Ισπανία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 512 θανάτους από την Παρασκευή, ο υψηλότερος αριθμός μέσα σε ένα διήμερο από τότε που ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ καταγράφηκαν 52.386 νέα κρούσματα, αριθμός μειωμένος από τις 5 Οκτωβρίου.

Και στην Πορτογαλία σημειώνεται αύξηση των θυμάτων με 63 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο και πάνω από 4.000 νέα κρούσματα. Η χώρα μπήκε πάλι σε κατάσταση συναγερμού για δεύτερη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...