Νεκρή Ρωσίδα δημοσιογράφος που αυτοπυρπολήθηκε – Zήτησε να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για τον θάνατό της! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Ιρίνα Σλάβινα έχασε τη ζωή της σήμερα Παρασκευή, βάζοντας φωτιά στον εαυτό της μπροστά από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην πόλη Nizhny Novgorod!

Μάλιστα, λίγο πριν προβεί σε αυτή την απονενοημένη ενέργεια, η τραγική αυτόχειρας έγραψε στη σελίδα της στο Facebook: «Σας ζητώ να κατηγορήσετε τη Ρωσική Ομοσπονδία για τον θάνατό μου».

Η Σλάβινα δούλευε ως αρχισυντάκτρια στο Koza Press, ένα μικρό ειδησεογραφικό πρακτορείο που διαφημιζόταν λέγοντας ότι δεν είχε «λογοκρισία, ούτε εντολές άνωθεν». Την προηγουμένη του θανάτου της (την Πέμπτη 01/10) έγραψε στο Facebook ότι αστυνομικοί και ερευνητές έψαξαν το διαμέρισμά της, αναζητώντας, όπως είπε, «φυλλάδια, και λογαριασμούς» από την ομάδα της αντιπολίτευσης Open Russia, η οποία χρηματοδοτείται από τον κριτικό του Κρεμλίνου Mikhail Khodorkovsky.

Ανέφερε, μάλιστα, πως κατάσχεσαν τα σημειωματάριά της, το λάπτοπ της και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και το λάπτοπ της κόρης της και το τηλέφωνο του συζύγου της.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας δήλωσε ότι ξεκινά μια προκαταρκτική έρευνα, αφότου μια γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε στην πόλη Nizhny Novgorod, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει την Σλάβινα.

Ατελείωτες διώξεις

Μέλη της ρωσικής αντιπολίτευσης επεσήμαναν την πίεση που είχε υποστεί η Σλαβίνα από τις Αρχές. «Τα τελευταία χρόνια οι Αρχές την είχαν υποβάλει σε ατελείωτες διώξεις εξαιτίας των αντιπολιτευτικών της ενεργειών», έγραψε ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Dmitry Gudkov στο Instagram.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα