Νεές, «υψηλές» επισκέψεις στη Σούδα

Μοιραστειτε το

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ με τον Αμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Στη ναυτική βάση της Σούδας θα βρεθεί το σαββατοκύριακο ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στο νησί.

Έχοντας ως αρμοδιότητα τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις, ο κ. Κούπερ θα συναντηθεί με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφτεί τη ναυτική βάση της Σούδας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «στην Ελλάδα, 14-18 Οκτωβρίου, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κούπερ θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα σχετικά με τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, από την Ανατολική Μεσόγειο έως και τα Βαλκάνια».

«Στη συνέχεια, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κούπερ θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας, μια από τις βασικές τοποθεσίες της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, όπου η διευρυμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) προάγει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία μας με την Ελλάδα και τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτός από την Ελλάδα, ο Κλαρκ Κούπερ θα επισκεφτεί τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Πολωνία. «Η συγκεκριμένη περιοδεία έχει ως στόχο την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ για την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και του αμυντικού εμπορίου που ενισχύει την κοινή ασφάλεια».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...