Να φύγει το πανό της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά!

Μοιραστειτε το

Το κατέβασμα ενός πανό της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται πάνω σε κτίριο στην κεντρική πλατεία του Πειραιά (πλατεία Κοραή) απέναντι από το δημαρχείο και δίπλα από την αστυνομική διεύθυνση ζητά η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Ολους» με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα.

Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Δημοτικής Αστυνομίας Κυριακή Μπουρδάκου, την οποία κοινοποιούν και στον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, τονίζουν πως μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου το πανό της ναζιστικής οργάνωσης θα πρέπει να αφαιρεθεί. «Η ύπαρξή του συνιστά ακραία προβολή εγκλημάτων και εκθειάζει δημόσια την ήδη καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση» σημειώνουν.

Επισημαίνουν επίσης ότι η αφαίρεση του πανό μπορεί να γίνει με βάση τον νόμο 2046/2001, κεφ. Α’ (περί υπαίθριων διαφημίσεων), άρθρο 9, ενώ θυμίζουν ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες που δέχθηκε η Δικαιοσύνη, σε αυτά τα γραφεία οργανώθηκαν οι συμμορίες-τάγματα εφόδου που απλώθηκαν σε όλη την περιφερειακή ενότητα Πειραιά.

«Είναι προσβολή για τον δημοκρατικό Πειραιά και τους πολίτες του να αντικρίζουν καθημερινά σύμβολα του μίσους, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, απόλυτα ξένα προς την πολιτισμική, αγωνιστική-αντιστασιακή κληρονομιά της πόλης μας, αλλά και προς τα δικά μας προτάγματα∙ της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ισότητας» δηλώνουν.

Πηγή
Author: Χριστίνα Παπασταθοπούλου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...