Να στριμώξει την «πανικόβλητη» κυβέρνηση στα «σχοινιά» επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

«Η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή». Έτσι χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Για μία «φοβισμένη» κυβέρνηση που καθημερινά χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και την επαφή της με την πραγματικότητα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι καθημερινά καθίσταται «επικίνδυνη» για τον ελληνικό λαό και για αυτό θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει.

«Η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή». Έτσι χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Η άποψη αυτή είναι παγιωμένη στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επομένως δεν προκαλεί κάποια έκπληξη η επανάληψη της.

Το θέμα, όμως, για την Κουμουνδούρου, δεν είναι μόνο η «στρατηγική ανικανότητα» του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα, αλλά το ότι εμφανίζεται παντελώς «φοβισμένος» και «άβουλος», αδυνατώντας να προσφέρει λύσεις εκεί που πραγματικά χρειάζονται. Αντίθετα, ο «φόβος» που αποδίδουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι και η αιτία που καθημερινά η κυβέρνηση αυτή γίνεται όλο και πιο «επικίνδυνη».

Απόδειξη του κυβερνητικού «φόβου» είναι για τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα η δήλωση του Στέλιου Πέτσα, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Όχι, δεν βλέπω εκλογές. Πρώτον γιατί ο Πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός, πάντα, ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και δεύτερον γιατί όταν είμαστε σε μία περίοδος αναταραχής όπως αυτή είναι λογικό ο πολίτης, όταν μάλιστα δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, να θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση ασχέτως αν τα έχει πάει εξαιρετικά σε άλλα πεδία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέλαβαν την τοποθέτηση αυτή ως μία ωμή παραδοχή του φόβου που έχει κυριεύσει τον πρωθυπουργό, αλλά και μία ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας.

«Η κυνική παραδοχή του κ. Πέτσα πως δεν τολμάνε να κάνουν εκλογές γιατί φοβούνται ότι θα τους τιμωρήσει ο κόσμος που δεν βγάζει το μήνα, είναι ενδεικτική της κατάρρευσης του κ. Μητσοτάκη. (…) Όσο μένει γαντζωμένος στην καρέκλα του, τόσο η καθημερινότητα των πολιτών θα γίνεται πιο αβίωτη με λογαριασμούς και ακρίβεια», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Πέτσα.

Με αφορμή, επίσης, την ίδια τοποθέτηση, στην Κουμουνδούρου αφήνουν αιχμές για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων. «Παρά τις 15 μονάδες που προηγούνται βάσει των δημοσκοπήσεων, τρέμουν τη λαϊκή ετυμηγορία. Ποιος ξέρει, άραγε, το γιατί;», είπε στο Newsbomb.gr ένα εκ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, τα παραπάνω αποτελούν την απόδειξη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Τόσο πολύ, ώστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη εναντίον τους, όπως θεωρούν ότι έκανε ο Γιάννης Οικονόμου, όταν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Αυτό που πλέον απασχολεί την Κουμουνδούρου, είναι το πως θα εντείνει την πίεση προς την πλευρά του Μαξίμου, με σκοπό να στριμώξει τη «τρομαγμένη» κυβέρνηση στα «σχοινιά». Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της προσπάθειας, τόσο με περιοδείες ανά την Ελλάδα, όσο και με τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας τραβάει διαχωριστικες γραμμές από τον Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...