Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής κτηρίου στο Στρατόπεδο Σακέτα

Μοιραστειτε το

Τις προηγούμενες ημέρες, έπειτα και από καταγγελίες πολιτών και φορέων της περιοχής, η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε την επανέναρξη εργασιών σε κτήρια εντός του Στρατοπέδου Σακέτα στην περιοχή του Κουταλά.

Άμεσα υπήρξε επικοινωνία τόσο με την Διοίκηση του Στρατοπέδου, όσο και με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από την οποία επιβεβαιώθηκε η πραγματοποίηση αυτών των εργασιών και η πρόθεση χρήσης των κτηρίων για την στέγαση υπηρεσιών του ΓΕΑ. Από την μεριά της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση και η αντίδρασή της σε αυτή την κίνηση.

 

Καθώς το κτήριο στο οποίο πραγματοποιούνται οι εργασίες βρίσκεται μέσα στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, αμέσως δόθηκε εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για την διερεύνηση τόσο της υπόθεσης, όσο και της τυχόν άσκησης ένδικων μέσων.

 

Σημειώνεται ότι το κτήριο είναι ένα από τα δύο κτήρια των οποίων η κατασκευή σταμάτησε έπειτα από παρέμβαση του Δήμου και περιβαλλοντικών οργανώσεων πριν από περίπου 9 χρόνια, με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Εμείς ως Δήμος Βύρωνα, ενημερώσαμε άμεσα τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και σε σχετική επιστολή μας του ζητούμε να υποστηρίξει το αίτημά μας για άμεση παύση των εργασιών σε μία περιοχή στην οποία άμεση προτεραιότητα είναι η προστασία του Δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος.

Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα