«Να μη στρέφεται το Υπ. Υγείας κατά των γιατρών»

Μοιραστειτε το

Ξεκάθαρες αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, επικαλούμενος την επιδημιολογική εικόνα της πόλης, τα ευρήματα από τις έρευνες του ΑΠΘ και την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, τόνισε ότι «έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια χρόνου για βιαστικές ή εσφαλμένες αποφάσεις και πρέπει να αξιοποιούμε την ευρωπαϊκή εμπειρία στους σχεδιασμούς χωρίς να στρέφεται το υπουργείο εναντίον των γιατρών, αλλά αντιθέτως να συνεργάζεται μαζί τους, γιατί αυτοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου».

Επίσης, το προεδρείο του ΙΣΘ επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη «παρέμεινε μακριά από τις δωρεές στο ΕΣΥ για δημιουργία νέων κλινών covid-19, που οδήγησαν σε βελτίωση των συνθηκών στην Αθήνα», τονίζοντας ξεκάθαρα ότι «η μετατροπή κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19, είναι μια λύση ανάγκης, επιβεβλημένη κάτω από τις παρούσες συνθήκες, αλλά δεν πρέπει να αποτελέσει μόνιμη κατάσταση καθώς η νοσηρότητα στα υπόλοιπα εκτός covid-19 νοσήματα συνεχίζεται».

Το προεδρείο υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η πόλη και τα νοσοκομεία μας, χρειάζονται άμεσα δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ με ανάλογες προσλήψεις προσωπικού και εξειδικευμένων γιατρών». Επίσης ζήτησε την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό καθώς την κάλυψη οργανικών θέσεων και την αποκατάσταση των αποδοχών των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα προ του 2014 επίπεδα, με ταυτόχρονη σταδιακή εναρμόνισή τους με τις αποδοχές χωρών του εξωτερικού.

Από τη πλευρά του ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι «η κατάσταση παραμένει επιβαρυμένη» και σημείωσε γενικολογώντας πως γίνεται προσπάθεια αποσυμφόρησης και ενίσχυσης των νοσοκομείων. Αν και ανέφερε ότι υπάρχουν εισαγωγές στα νοσοκομεία σε χαμηλότερο βαθμό απ’ ό,τι πριν από τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, παραδέχθηκε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown ή ότι θα πρέπει να υπάρχει χαλάρωση. «Έχουμε δρόμο ακόμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...