Να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Κάλυμνο ζητά ο Σαντορινιός

Μοιραστειτε το

Την παράταση αναστολής λειτουργίας των σχολείων στην Κάλυμνο, ζήτησε από την υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας ο τομεάρχης Ναυτιλίας και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς το νησί από τις 31/12/2020 βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Ο Ν. Σαντορινιός, συντασσόμενος και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε την παράταση έστω για λίγες ημέρες της επανέναρξης της σχολικής διαδικασίας και την εντατικοποίηση της διενέργειας δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς και τη μαθητική κοινότητα του νησιού.

Επισήμανε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για το ασφαλές άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και του Ειδικού Σχολείου Καλύμνου, καθώς η τοπική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα ανησυχούν εύλογα για πιθανή αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού.

«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις φωνές των Καλυμνίων και να προσαρμόσει τις πολιτικές της ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες της περιοχής», τόνισε ο βουλευτής και σχολίασε πως «τα σχολεία της χώρας οδηγούνται σε επαναλειτουργία, με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες, κάτω από τις οποίες έκλεισαν: υπεράριθμες τάξεις, χωρίς τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, χωρίς επαρκή μέσα υγειονομικής προστασίας. Πόσο ακόμη η κυβέρνηση, με την ανεπαρκή διαχείρισή της, θα προκαλεί ανασφάλεια στην κοινωνία;».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...