Να διατηρήσει τα πρωτεία στους νέους επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

«Χυδαία απόπειρα εξαγοράς ψήφων» και «απατεωνιά» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη ΔΕΘ.

Να ανακόψει τη διείσδυση που επιχειρεί η κυβέρνηση σε ένα προνομιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό κοινό, αυτό των νέων ανθρώπων, προσπαθεί η Κουμουνδούρου, η οποία χαρακτηρίζει «απατεωνιά» και «χυδαία απόπειρα εξαγοράς ψήφων» τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για την ενίσχυση των νέων.

Από το 2012 και μετά, είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει κατά κράτος της Νέας Δημοκρατίας στη ψήφο των νεότερων ηλικιών. Ακόμα και στην ήττα του Ιουλίου του 2019, η Κουμουνδούρου διατήρησε -αν και αισθητά μειωμένα σε σχέση με το 2015- τα πρωτεία στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα. Ακόμα και στην εποχή που η πολιτική «ηγεμονία» του Κυριάκου Μητσοτάκη έμοιαζε ολοκληρωτική, οι μετρήσεις έδειχναν πως στη νεολαία πως υστερούσε.

Τα όσα συνέβησαν τη περίοδο της πανδημίας και ειδικά μετά από ορισμένα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος νεολαίων, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό ενός νέου ανθρώπου στη Νέα Σμύρνη από κάποιους άνδρες της ΕΛΑΣ, έδειξε πως μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στους νέους και τη κυβέρνηση. Επομένως, οι ειδικές εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, που αφορούσαν ανθρώπους μέχρι 29 ετών, ήταν σαφώς στοχευμένες πολιτικά και αποσκοπούσαν στην ανατροπή της δημοσκοπικής κατάστασης.

Βλέποντας στη Κουμουνδούρου τη τακτική προσέγγισης της νεολαίας που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκίνησαν να δρουν δυναμικά με σκοπό να ανακόψουν έγκαιρα την «επίθεση» φιλίας της κυβέρνησης προς του νέους και επιχειρώντας να αποδομήσουν πλήρως τα όσα υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας τα «απατεωνιά».

«Ο κ.Μητσοτάκης συνεχίζει να εξαπατά τους νέους με χυδαίες επιχειρήσεις εξαγοράς ψήφων, επειδή του έχουν γυρίσει την πλάτη οριστικά», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέχεια των εξαγγελιών της κυβέρνηση στη ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας πως «το πρόγραμμα των 1.200 ευρώ που εξήγγειλε στη ΔΕΘ για νέους εργαζόμενους αποκαλύπτεται ότι είναι τελικά 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες».

Είχε προηγηθεί μερικές ώρες νωρίτερα η Έφη Αχτσιόγλου, που υποστήριξε με τη σειρά της πως τα προγράμματα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός ως κάτι το πρωτοποριακό, «τρέχουν» ήδη από το 2014 και απλά προσέθεσε 200 ευρώ -τον «καθαρό» και 100 στις εισφορές- για έξι μήνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρόκειται για μισθό 1.200 ευρώ τον μήνα.

Στην ίδια λογική με τους συντρόφους του κινήθηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που με σχόλιο του στα κοινωνικά δίκτυα, σημείωσε πως «Όταν κάποιος λέει ότι οι νέοι και οι νέες είναι προτεραιότητα και τους δίνει το 0.5% των μέτρων (100 ευρώ τον μήνα, για 6 μήνες, σε ελάχιστους), το λες και απατεωνιά». Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «όταν κάποιος κοροϊδεύει έτσι ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες και τους δίνει 50 gigabytes, μην παραξενευτεί αν τα χρησιμοποιήσουν για να του απαντήσουν κάπως… αθυρόστομα».

Είναι, πάντως, σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει και αυτός με τη σειρά του να διατηρήσει τη καλή σχέση που έχει το κόμμα του με τους νέους στη κάλπη -και όχι σε οργανωτική κατάσταση, γεγονός που προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ- έχοντας ως αιχμή του δόρατος των εξαγγελιών του τη πρόταση για κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Εκτόξευση» ημερήσιου αριθμού τεστ – Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν σε παιδιά

Κορονοϊός – Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός εισαγγελέας ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά τον εμβολιασμό

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έσβησαν τη λέξη «σύζυγος» από τον τάφο της Καρολάιν

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...