Να βγει κερδισμένος από τη κυβερνητική φθορά επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα μετατρέψουν τη κυβερνητική φθορά σε ένα ρεύμα υπέρ του κόμμα τους, έτσι ώστε να λάβουν την απαραίτητη ώθηση που χρειάζονται για να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό της τελευταίας διετίας αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα κορυφαία στελέχη του να προετοιμάζονται για ένα ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο.

Την περίοδο των πυρκαγιών έγινε για πρώτη φορά σαφές ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει ένα μεγάλο ποσοστό από την εμπιστοσύνη που της έδειχναν οι πολίτες, καθώς το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» βρέθηκε πολλαπλά εκτεθειμένο. Τουλάχιστον αυτή είναι η βασική εκτίμηση που επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βλέπουν για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται με τη πλάτη στον τοίχο.

Σύμφωνα με την άποψη που έχουν σχηματίσει, η αντικυβερνητική οργή δεν περιορίστηκε μόνο στους κατοίκους των περιοχών που έγιναν στάχτη ή στους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα στις φλόγες. Αντίθετα, λένε, ο θυμός ήταν έκδηλος σε μεγάλο κομμάτι των πολιτών που παρακολουθούσαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες τη χώρα να καίγεται για σχεδόν δεκαπέντε ημέρες και παρακολουθούσε τον κρατικό μηχανισμό να είναι απροετοίμαστος και ανίκανος να περιορίσει τη καταστροφή.

Όπως, όμως, επισημαίνουν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, τα όσα διαδραματίστηκαν τις ημέρες των πυρκαγιών ήταν το «ξέσπασμα», καθώς οι πολίτες έχουν συσσωρεύσει μεγάλο θυμό για μία σειρά από κυβερνητικές επιλογές. Αρχικά, από τη συνολική διαχείριση της πανδημίας και ειδικά, πλέον, από τη προσπάθεια διαχωρισμού των ελλήνων σε εμβολιασμένους και μη. Κι αυτό το σημείο -ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και οι επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων που για μία σειρά από λόγους δεν επιθυμούν να το κάνουν- απασχολεί πολύ έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, εκτιμούν ότι μεγάλο ρόλο στην οργή των πολιτών έχουν παίξει οι οικονομικές δυσκολίες πολλών νοικοκυριών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, η αδικαιολόγητες αυξήσεις των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και στο ρεύμα και τα καύσιμα, όπως φυσικά και το γεγονός ότι χιλιάδες οικογένειες βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα νήπια τους εκτός παιδικών σταθμών.

Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμούν να βγουν κερδισμένοι πολιτικά από αυτή τη συγκυρία, έτσι ώστε σταδιακά να ανατρέψουν το σχεδόν παγιωμένο δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μόνο η κριτική προς τη κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από τη πλευρά τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να ξεκινήσουν από το μεγάλο θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο παρά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και η αναστολές των συμβάσεων όσων εργαζόμενων εμπίπτουν σε αυτή τη κατηγορία και δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Από τη Κουμουνδούρου τονίζουν ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να πειστούν ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Από εκεί και πέρα, για όσους επιμείνουν μέχρι τέλους, υποστηρίζουν ότι η απάντηση στην ξεκάθαρη αυτή αποτυχία της κυβέρνησης -στο να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν- δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ούτε και η εκδικητικότητα των μέτρων απέναντι σε πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ακόμα και για το κρίσιμο κομμάτι των εργαζόμενων στην Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ξεκάθαρα απέναντι στη λογική των «εκκαθαρίσεων», καθώς όπως λένε θα δημιουργηθεί μία ανυπολόγιστη ζημιά στο ΕΣΥ. Όσοι αρνούνται το εμβόλιο θα πρέπει να έχουν ως συνέπεια τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Όχι όμως την αναστολή εργασίας, μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή την ολική απώλεια μισθού ή την απόλυση. Αυτή η επιλογή, υποστηρίζουν, όχι μόνο δε θα βοηθήσει στην καμπάνια του εμβολιασμού αλλά θα δημιουργήσει πολύ σύντομα μια εκρηκτική και διχαστική κοινωνική σύγκρουση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...