«Ναυμαχία» Τσίπρα – Ανδρουλάκη στα ανοιχτά της Κρήτης – Σε τι στοχεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Έχοντας ως σαφή στόχο να πιέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη έτσι ώστε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να απομακρυνθεί οριστικά από τη Νέα Δημοκρατία και να ενταχθεί στο «αντιδεξιό» μέτωπο, κινείται ο Αλέξης Τσίπρας, που επιχειρεί παράλληλα να «θωρακίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ από πιθανές διαρροές προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που το Κίνημα Αλλαγής απέκτησε καινούργια ηγεσία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αποφύγει την ανοιχτή αντιπαράθεση μαζί του. Η Κουμουνδούρου έχει θέσει ως έναν και μοναδικό αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας επανειλημμένως ότι με τις υπόλοιπες δυνάμεις της ευρύτερης κεντροαριστεράς μπορεί να έχει διαφορές, όμως σε καμία περίπτωση δεν τους βλέπει ως εχθρούς.

Χθες, όμως, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε σαφείς αιχμές για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που παρότι καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική, αρνείται να ζητήσει εκλογές.

«Όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις, εάν δεν ζητάνε εκλογές, τότε θέλουν να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να συνεχίσει την κοινωνική λεηλασία», είπε στον Προφήτη Ηλία ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως καθίσταται ευκόλως αντιληπτό, η τοποθέτηση αυτή είχε ως έμμεσο αποδέκτη τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση στην «έδρα» του επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Από εδώ, από την Κρήτη από τη μήτρα της δημοκρατικής παράταξης που άνοιξε τον δρόμο σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, θα συνειδητοποιήσουν ότι (…) η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

Το ερώτημα, όμως, είναι το γιατί επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίξει με αυτό τον τρόπο τον διάλογο με τη Χαριλάου Τρικούπη. Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τρεις στόχους.

Πρώτος, είναι το να απομακρύνει με κάθε τρόπο το ΚΙΝΑΛ και τον πρόεδρο του από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι ώστε να «γκρεμίσει» οριστικά τα τελευταία απομεινάρια του πάλαι ποτέ αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, το οποίο θα περιοριστεί στον Ανδρέα Λοβέρδο και κανά, δυο βουλευτές που ακόμα επηρεάζει.

Από τη στιγμή που το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο θα βρεθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, είναι σαφώς πιο εύκολο το να κλείσει οριστικά το σενάριο της συγκυβέρνησης ανάμεσα στην Πειραιώς και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Δεύτερος στόχος, δεν είναι άλλος παρά η «ρυμούλκηση» του ΚΙΝΑΛ στο αντιδεξιό ή καλύτερα στο «αντιμητσοτακικό» μέτωπο που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Επομένως, με την άμβλυνση των αντιθέσεων του παρελθόντος και με κοινό σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μπορεί πιο εύκολα να ανοίξει ο δρόμος για μία προοδευτική κυβέρνηση που θα απαρτίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Ο τρίτος στόχος του Αλέξη Τσίπρα, είναι και ο πιο περίπλοκος, καθώς απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Παρότι η Κουμουνδούρου επιθυμεί την εκλογική ενίσχυση του Νίκου Ανδρουλάκη-προκειμένου να βγαίνουν οι αριθμοί και να κυβερνήσουν μαζί του- δεν θέλει αυτή να πραγματοποιηθεί με την προσέλκυση δικών της ψηφοφόρων, αλλά απογοητευμένων κεντρώων που πίστεψαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να τονίσει ότι αυτός παραμένει ο βασικός κορμός της Δημοκρατικής Παράταξης, εκείνος που σηκώνει το μεγάλο «βάρος» της αντιπαράθεσης με τη «επάρατο» δεξιά, αυτός που μπορεί να τη διώξει από την εξουσία. Γι αυτό και οι δημοκρατικοί πολίτες θα πρέπει να τον στηρίξουν στις επόμενες εκλογές, ακόμα και κόντρα σε ένα «δικό τους παιδί», όπως είναι για τους κρητικούς ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Αν δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...