Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μόνο ρωσική ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, διευκρινίζει η Μόσχα

Μοιραστειτε το

Στη διευκρίνιση ότι μόνο ρωσική ειρηνευτική δύναμη θα αναπτυχθεί για την επιτήρηση της ειρηνευτικής συμφωνίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζακχάροβα.

«Ένα σημαντικό σημείο στο οποίο θα ήθελα να εστιάσω την προσοχή σας έχει να κάνει με τις ειρηνευτικές δυνάμεις. Μιλάμε για ειρηνευτικές δυνάμεις από τη Ρωσική Ομοσπονδία», υπογράμμισε η Ζακχάροβα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow.

Όταν δημοσιοποιηθεί το κείμενο της συμφωνίας, κανείς δεν θα έχει καμία αμφιβολία, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να επιστήσω την προσοχή στα λόγια του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδιας, ότι μιλάμε για Ρώσους ειρηνευτές στη ζώνη, μαζί με τη γραμμή επαφής στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», τόνισε η Ζακχάροβα.

Υπογραμμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ είχε ανακοινώσει ότι εκτός από ρωσική θα αναπτυχθεί και τουρκική ειρηνευτική δύναμη η οποία θα εντέλλεται να επιτηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

H Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και η Ρωσία υπέγραψαν τη Δευτέρα ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στην αμφισβητούμενη ζώνη του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «απίστευτα επώδυνη τόσο για εμένα όσο και για τον λαό μας».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ τη χαρακτήρισε «ιστορικής συμφωνίας», που ισοδυναμεί σε «συνθηκολόγηση» της Αρμενίας.

Η συμφωνία έρχεται μετά από έξι εβδομάδες συγκρούσεων ανάμεσα σε Αζέρους και Αρμενίους σε μια νέα κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή που μετρά δεκαετίες συγκρούσεων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...