Νίκος Δένδιας: Στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών – Συνάντηση με Λαβρόφ

Μοιραστειτε το

Στη Μόσχα θα ταξιδέψει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις 18 Φεβρουαρίου όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει στις 18 Φεβρουαρίου στη Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Είναι δεδομένο πως η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στα διεθνή ζητήματα, με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, διατηρώντας, ταυτόχρονα, διαύλους επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκομένους. «Θεωρούμε τη Ρωσία ως βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας και για αυτό επιμένουμε ότι πρέπει οι δίαυλοι επικοινωνίας να παραμείνουν ανοικτοί», είχε τονίσει ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του.

«Ο Ουκρανός ομόλογός μου ζήτησε να μεταφέρω το μήνυμα για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ρωσική πλευρά, με την οποία, ως γνωστόν, διατηρούμε συχνή επαφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Έχουμε εξ αρχής ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως δεν πρόκειται για τήρηση ισορροπιών. «Είναι γνωστό σε ποια Συμμαχία ανήκουμε. Πρόκειται για ουσιαστική επιλογή να συνομιλούμε με όλους, στη βάση πάντα του Διεθνούς Δικαίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...